Vesti
Hronika

Mitrovica: Privedeno jedno lice zbog razbojništva u pokušaju

Pripadnici Kosovske policije lišili su slobode jedno lice, za koje se sumnja da je u severnom delu Mitrovice izvršilo krivično delo "razbojništvo u pokušaju".
Mitrovica: Privedeno jedno lice zbog razbojništva u pokušaju
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

U severnom delu Mitrovice, 18. jula oko 19h, registrovan je pokušaj razbojništva u trgovinskom objektu "Lazar", koji se nalazi u Kolašinskoj ulici.

Tada je, kako kažu iz policije, nepoznato maskirano lice pretilo nožem vlasniku objekta i tražilo od njega novac.

"Operativnim radom policija je pronašla i lišila slobode lice za koje se osnovano sumnja da je izvrsilo pomenuto krivično delo. Prilikom pretresa lica pronađen je nož, za koji se pretpostavlja da je korišćen u izvršenju krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Iz policije kažu da je utvrđeno da je isto lice izvršilo i krivično delo “razbojništva” 2019. godine u Mitrovici, koje je do sada bilo nerasvetljeno.

Dežurni tužilac je osumnjičenom licu odredio meru zadržavanja u trajanju od 48h.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022