Vesti
Hronika

Mitrovica: Privedeno jedno lice zbog razbojništva u pokušaju

Pripadnici Kosovske policije lišili su slobode jedno lice, za koje se sumnja da je u severnom delu Mitrovice izvršilo krivično delo "razbojništvo u pokušaju".
Mitrovica: Privedeno jedno lice zbog razbojništva u pokušaju
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

U severnom delu Mitrovice, 18. jula oko 19h, registrovan je pokušaj razbojništva u trgovinskom objektu "Lazar", koji se nalazi u Kolašinskoj ulici.

Tada je, kako kažu iz policije, nepoznato maskirano lice pretilo nožem vlasniku objekta i tražilo od njega novac.

"Operativnim radom policija je pronašla i lišila slobode lice za koje se osnovano sumnja da je izvrsilo pomenuto krivično delo. Prilikom pretresa lica pronađen je nož, za koji se pretpostavlja da je korišćen u izvršenju krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Iz policije kažu da je utvrđeno da je isto lice izvršilo i krivično delo “razbojništva” 2019. godine u Mitrovici, koje je do sada bilo nerasvetljeno.

Dežurni tužilac je osumnjičenom licu odredio meru zadržavanja u trajanju od 48h.Ostale vesti

Zvečan: Miran protest Srba i danas
Srbi i danas mirno protestuju nedaleko od crkve Svetog Đorđa u Zvečanu. Prisutno je nekoliko desetina građana.
  • 04.06.2023
Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023