Vesti
Hronika

Mitrovica: Nestao Albanac

U Severnoj Mitrovici prijavljen nestanak mladića albanske nacionalnosti. Policija počela intenzivnu istragu.
Mitrovica: Nestao Albanac
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Zamenik direktora regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti potvrdio je da je sinoć u policiji na severu Mitrovice prijavljen nestanak mladića albanske nacionalnosti.

Kako prenosi Beta, mladić ima 17 godina i preziva se Aljuši.

Hoti je za prištinsku agenciju Kosovapres izjavio da je slučaj nestanka prijavljen posle ponoći u stanici policije na severu Mitrovice.

Prema njegovim rečima, od sinoć je u toku intenzivna istraga u koju je uključeno i nadležno tužilastvo, a počela je i akcija pretraživanja reke Ibar.Ostale vesti

Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021
Na hramu Hrista Spasa ispisan grafit

Na nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo je grafit "Isus mrzi Srbe“, objavio je diplomata i pisac Jan Bankroft.

  • 11.06.2021