Vesti
Hronika

Mitrovica: Mladić zadobio povrede nožem

U Kliničko bolnički centar u  Kosovskoj Mitrovici večeras je primljen mladić koji je zadobio povrede nožem.
Mitrovica: Mladić zadobio povrede nožem
KBC KM (Foto Radio Kontakt Plu)

Dežurni lekar u KBC Kosovska Mitrovica dr Gojko Igrutinović kaže za Kontakt Plus da je jedno lice primljeno u ovu zdravstvenu ustanovu oko 18.30h, da se trenutno radi dijagnostika, zbog čega ne može dati više detalja.

"U pitanju je jedna ubodna rana, najverovanije od noža, i čekamo da uđemo u operacionu salu", rekao je dr Igrutinović.

Prema njegovim rečima, u pitanju je mladić koji za nekoliko dana puni 18 godina.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović kaže za Kontakt Plus da je policija iz KBC Kosovska Mitrovica dobila informaciju da je u ovu ustanovu primljeno lice D.B.(2001.), koje ima određene povrede.

“Patrola je razgovarala sa lekarom koji je konstatovao da je lice povređeno oštrim predmetom u predelu stomaka sa desne strane. Lice se trenutno nalazi na hirurškom odeljenju, gde će mu biti ukazana pomoć” – rekao je Radović.

Prema njegovim rečima, istražne i forenzičke jedinice su na licu mesta, a obaveštena je i Regionalna istražna jedinica.

Istraga je u toku.

Portal KoSSev saznaje iz izvora bliskih policiji da je mladić srpske nacionalnosti izboden danas u popodnevnim časovima u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena iz više izvora, do incidenta je navodno došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice, navodi KoSSev.

Mladići su se sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Druga lica koja su učestvovala u ovom incidentu, kao i roditelji povređenog trenutno daju izjave policiji.

Rakić: Policija i Kfor nisu radili svoj posao

Gradonačelnik Severne Mitrovice na Kosovu i predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da kosovska policija i Kfor nisu radili svoj posao kako treba zbog čega je došlo do incidenta kod mosta na Ibru.

On je uputio zahtev nadležnim organima da hitno pronаđu i uhapse napadače na povređenog mladića.

"Glаvni grаdski most nа Ibru je prostor koji je pod nаdzorom policije i KFOR-a te pozivаm i njih dа rаde svoj posаo, а ne dа nemo posmаtrаju ovаkve dogаđаje. Ugrožаvаnje bezbednosti dece je neprihvаtljivo i neće biti tolerisаno, а ugrožаvаnje bezbednosti dece i svih grаđаnа je rаzlog zа pozivаnje nа odgovornost onih koji svoj posаo nisu urаdili kаko trebа", navodi se u pisanoj izjavi Rakića.

On je pozvao građane nа uzdržаnost i oprez u predstojećem periodu i ocenio da su razlozi tog napada, kao i drugih incidenata na Kosovu na "koje međunarodni predstavnci ne reaguju", "antisrpska histerija albanskih političara iz Prištine i predstojeći izbori na Kosovu".

Đurić: Politički inspirisan događaj

Direktor Kancelarje za KiM Marko Đurić kaže da je “ranjavanje srpskog mladića u severnoj Кosovskoj Mitrovici nesumnjivo međuetnički incident”.

Đurić ističe da je odgovorne za ovaj napad neophodno hitno privesti pravdi.

“Ovo je još jedan u nizu napada na srpski narod na Кosovu i Metohiji sa ciljem zastrašivanja, i uvereni smo da je reč o politički inspirisanom događaju”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020