Vesti
Hronika

Mitrovica: Mladić zadobio povrede nožem

U Kliničko bolnički centar u  Kosovskoj Mitrovici večeras je primljen mladić koji je zadobio povrede nožem.
Mitrovica: Mladić zadobio povrede nožem
KBC KM (Foto Radio Kontakt Plu)

Dežurni lekar u KBC Kosovska Mitrovica dr Gojko Igrutinović kaže za Kontakt Plus da je jedno lice primljeno u ovu zdravstvenu ustanovu oko 18.30h, da se trenutno radi dijagnostika, zbog čega ne može dati više detalja.

"U pitanju je jedna ubodna rana, najverovanije od noža, i čekamo da uđemo u operacionu salu", rekao je dr Igrutinović.

Prema njegovim rečima, u pitanju je mladić koji za nekoliko dana puni 18 godina.

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović kaže za Kontakt Plus da je policija iz KBC Kosovska Mitrovica dobila informaciju da je u ovu ustanovu primljeno lice D.B.(2001.), koje ima određene povrede.

“Patrola je razgovarala sa lekarom koji je konstatovao da je lice povređeno oštrim predmetom u predelu stomaka sa desne strane. Lice se trenutno nalazi na hirurškom odeljenju, gde će mu biti ukazana pomoć” – rekao je Radović.

Prema njegovim rečima, istražne i forenzičke jedinice su na licu mesta, a obaveštena je i Regionalna istražna jedinica.

Istraga je u toku.

Portal KoSSev saznaje iz izvora bliskih policiji da je mladić srpske nacionalnosti izboden danas u popodnevnim časovima u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena iz više izvora, do incidenta je navodno došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice, navodi KoSSev.

Mladići su se sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Druga lica koja su učestvovala u ovom incidentu, kao i roditelji povređenog trenutno daju izjave policiji.

Rakić: Policija i Kfor nisu radili svoj posao

Gradonačelnik Severne Mitrovice na Kosovu i predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da kosovska policija i Kfor nisu radili svoj posao kako treba zbog čega je došlo do incidenta kod mosta na Ibru.

On je uputio zahtev nadležnim organima da hitno pronаđu i uhapse napadače na povređenog mladića.

"Glаvni grаdski most nа Ibru je prostor koji je pod nаdzorom policije i KFOR-a te pozivаm i njih dа rаde svoj posаo, а ne dа nemo posmаtrаju ovаkve dogаđаje. Ugrožаvаnje bezbednosti dece je neprihvаtljivo i neće biti tolerisаno, а ugrožаvаnje bezbednosti dece i svih grаđаnа je rаzlog zа pozivаnje nа odgovornost onih koji svoj posаo nisu urаdili kаko trebа", navodi se u pisanoj izjavi Rakića.

On je pozvao građane nа uzdržаnost i oprez u predstojećem periodu i ocenio da su razlozi tog napada, kao i drugih incidenata na Kosovu na "koje međunarodni predstavnci ne reaguju", "antisrpska histerija albanskih političara iz Prištine i predstojeći izbori na Kosovu".

Đurić: Politički inspirisan događaj

Direktor Kancelarje za KiM Marko Đurić kaže da je “ranjavanje srpskog mladića u severnoj Кosovskoj Mitrovici nesumnjivo međuetnički incident”.

Đurić ističe da je odgovorne za ovaj napad neophodno hitno privesti pravdi.

“Ovo je još jedan u nizu napada na srpski narod na Кosovu i Metohiji sa ciljem zastrašivanja, i uvereni smo da je reč o politički inspirisanom događaju”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020