Vesti
Hronika

Mitrovica: Dojava o mogućem napadu na bolnicu, policija pretresa na ulazu

Pripadnici Kosovske policije od jutros zaustavljaju vozila koja ulaze u krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici i vrše pretres svih automobila zbog dojave o mogućem napadu.
Mitrovica: Dojava o mogućem napadu na bolnicu, policija pretresa na ulazu
Ispred bolnice u Mitrovici (Foto Kosovo onlajn)

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever major Besim Hoti potvrdio je za Kontakt Plus da je u pitanju akcija koja se odvija na nekoliko lokacija na čitavom Kosovu.

“Policija je sinoć dobila informaciju da će neko lice napasti nožem nekog u krugu bolnice, pominje se nekoliko lokacija zdravstvenih centara – Priština, Uroševac, Gnjilane… Nije precizirano da će biti u Mitrovici, ali s obzirom na to da se akcija sprovodi na čitavom Kosovu, i mi smo, kao i ostali regioni, poslali policijske patrole u bolnički krug iz preventivnih razloga”, rekao je Hoti.

Istragu vodi jedinica iz Prištine u vezi ovog slučaja i tokom dana bi trebalo da se utvrdi identitet lica koje je najavilo mogućnost napada.Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021