Vesti
Hronika

Mitrovica: Dojava o mogućem napadu na bolnicu, policija pretresa na ulazu

Pripadnici Kosovske policije od jutros zaustavljaju vozila koja ulaze u krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici i vrše pretres svih automobila zbog dojave o mogućem napadu.
Mitrovica: Dojava o mogućem napadu na bolnicu, policija pretresa na ulazu
Ispred bolnice u Mitrovici (Foto Kosovo onlajn)

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever major Besim Hoti potvrdio je za Kontakt Plus da je u pitanju akcija koja se odvija na nekoliko lokacija na čitavom Kosovu.

“Policija je sinoć dobila informaciju da će neko lice napasti nožem nekog u krugu bolnice, pominje se nekoliko lokacija zdravstvenih centara – Priština, Uroševac, Gnjilane… Nije precizirano da će biti u Mitrovici, ali s obzirom na to da se akcija sprovodi na čitavom Kosovu, i mi smo, kao i ostali regioni, poslali policijske patrole u bolnički krug iz preventivnih razloga”, rekao je Hoti.

Istragu vodi jedinica iz Prištine u vezi ovog slučaja i tokom dana bi trebalo da se utvrdi identitet lica koje je najavilo mogućnost napada.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021