Vesti
Hronika

Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije

Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Sedište Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus)

"Radi se o oštećenju četiri do pet službenih vozila Elektrodistribucije koja su bila parkirana iza objekta, zatim je došlo do oštećenja visokonaponskog kabla, usled čega je verovatno struja nestala, ali i oštećenja spoljnog zida samog objekta", navodi Radović.

Na osnovu tvrdnji EOD tima, u pitanju je ručna granata M-52, kaže Radović i dodaje da su počinioci, za sada, nepoznati.

On precizira da se radi o četiri krivična dela: izazivanje opšte opasnosti, upotreba oružja ili opasnog oruđa, uništenje ili oštećenje imovine i neovlašćeno vlasništvo i kontrola ili posedovanje oružja.

Slučaj se istražuje.

Beograd i Priština uz posredovanje EU, usvojili su u utorak u Briselu sporazum o primeni mape puta za energetiku, gde jedna od tačaka obavezuje RUE da izda dozvolu za snabdevanje "Elektroseveru". RUE bi danas trebalo da razmotri izdavanje licence.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022