Vesti
Hronika

Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije

Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Sedište Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus)

"Radi se o oštećenju četiri do pet službenih vozila Elektrodistribucije koja su bila parkirana iza objekta, zatim je došlo do oštećenja visokonaponskog kabla, usled čega je verovatno struja nestala, ali i oštećenja spoljnog zida samog objekta", navodi Radović.

Na osnovu tvrdnji EOD tima, u pitanju je ručna granata M-52, kaže Radović i dodaje da su počinioci, za sada, nepoznati.

On precizira da se radi o četiri krivična dela: izazivanje opšte opasnosti, upotreba oružja ili opasnog oruđa, uništenje ili oštećenje imovine i neovlašćeno vlasništvo i kontrola ili posedovanje oružja.

Slučaj se istražuje.

Beograd i Priština uz posredovanje EU, usvojili su u utorak u Briselu sporazum o primeni mape puta za energetiku, gde jedna od tačaka obavezuje RUE da izda dozvolu za snabdevanje "Elektroseveru". RUE bi danas trebalo da razmotri izdavanje licence.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023