Vesti
Hronika

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi

Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić posle povrede (Foto privatna arhiva)

Lukić je RTV Kim kazao da je kao predsednik seoskog odbora više puta prijavljivao policiji problem sa čobanima koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u ovom mestu.

„Svoju stoku puštali su na zemljištu zasejanom pšenicom, u vinogradima i na pašnjacima“, rekao je on.

Navodi da je pre deset dana i komandir policije u Orahovcu sazvao sastanak i pozvao sve čobane koji stoku čuvaju na teritoriji Hoče da ih upozori da to više ne čine.

"Oni su na tom sastanku rekli da to neće više da rade, da će se povući u šume i da neće pojiti stoku na izvoru iz kog se Velika Hoča snabdeva pijaćom vodom. Međutim, to se nije dešavalo nekoliko dana, a nakon tri četiri dana ponovo su počeli to isto. Ja sam ponovo upozorio predsednika Opštine i komandira Policije, a pre dva dana desila se šteta kada je jednom meštaninu uništen deo aronije“, naveo je on.

Lukić napominje da je nakon prijave Kosovskoj policiji usledio napad trojice Albanaca na njega.

„Počeo je da me vređa i provocira, ja sam gledao da izbegnem kontakt i krenuo da šetam sa drugom na ulici, bila su dvojica u alkoholisanom stanju, a onda je došao i sin od čoveka koji čuva ovce i napravio još veći problem. Izašli su iz auta i fizički me napali“, rekao je on.

Nakon povrede nosa, Lukić se oporavlja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

„Jesam uplašen, ali mora da živimo. Sada je na policiji da nas zaštiti, ja sam moje šta sam mogao uradio, prijavio policiji i to je to“, zaključio je Lukić.

Miroslav Lukić u Velikoj Hoči živi sa suprugom, dvoje dece i roditeljima, pretežno se bavi poljoprivredom i vinogradarstvom.

U Velikoj Hoči trenutno živi oko 600 Srba.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022