Vesti
Hronika

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi

Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić posle povrede (Foto privatna arhiva)

Lukić je RTV Kim kazao da je kao predsednik seoskog odbora više puta prijavljivao policiji problem sa čobanima koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u ovom mestu.

„Svoju stoku puštali su na zemljištu zasejanom pšenicom, u vinogradima i na pašnjacima“, rekao je on.

Navodi da je pre deset dana i komandir policije u Orahovcu sazvao sastanak i pozvao sve čobane koji stoku čuvaju na teritoriji Hoče da ih upozori da to više ne čine.

"Oni su na tom sastanku rekli da to neće više da rade, da će se povući u šume i da neće pojiti stoku na izvoru iz kog se Velika Hoča snabdeva pijaćom vodom. Međutim, to se nije dešavalo nekoliko dana, a nakon tri četiri dana ponovo su počeli to isto. Ja sam ponovo upozorio predsednika Opštine i komandira Policije, a pre dva dana desila se šteta kada je jednom meštaninu uništen deo aronije“, naveo je on.

Lukić napominje da je nakon prijave Kosovskoj policiji usledio napad trojice Albanaca na njega.

„Počeo je da me vređa i provocira, ja sam gledao da izbegnem kontakt i krenuo da šetam sa drugom na ulici, bila su dvojica u alkoholisanom stanju, a onda je došao i sin od čoveka koji čuva ovce i napravio još veći problem. Izašli su iz auta i fizički me napali“, rekao je on.

Nakon povrede nosa, Lukić se oporavlja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

„Jesam uplašen, ali mora da živimo. Sada je na policiji da nas zaštiti, ja sam moje šta sam mogao uradio, prijavio policiji i to je to“, zaključio je Lukić.

Miroslav Lukić u Velikoj Hoči živi sa suprugom, dvoje dece i roditeljima, pretežno se bavi poljoprivredom i vinogradarstvom.

U Velikoj Hoči trenutno živi oko 600 Srba.Ostale vesti

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021