Vesti
Hronika

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi

Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić posle povrede (Foto privatna arhiva)

Lukić je RTV Kim kazao da je kao predsednik seoskog odbora više puta prijavljivao policiji problem sa čobanima koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u ovom mestu.

„Svoju stoku puštali su na zemljištu zasejanom pšenicom, u vinogradima i na pašnjacima“, rekao je on.

Navodi da je pre deset dana i komandir policije u Orahovcu sazvao sastanak i pozvao sve čobane koji stoku čuvaju na teritoriji Hoče da ih upozori da to više ne čine.

"Oni su na tom sastanku rekli da to neće više da rade, da će se povući u šume i da neće pojiti stoku na izvoru iz kog se Velika Hoča snabdeva pijaćom vodom. Međutim, to se nije dešavalo nekoliko dana, a nakon tri četiri dana ponovo su počeli to isto. Ja sam ponovo upozorio predsednika Opštine i komandira Policije, a pre dva dana desila se šteta kada je jednom meštaninu uništen deo aronije“, naveo je on.

Lukić napominje da je nakon prijave Kosovskoj policiji usledio napad trojice Albanaca na njega.

„Počeo je da me vređa i provocira, ja sam gledao da izbegnem kontakt i krenuo da šetam sa drugom na ulici, bila su dvojica u alkoholisanom stanju, a onda je došao i sin od čoveka koji čuva ovce i napravio još veći problem. Izašli su iz auta i fizički me napali“, rekao je on.

Nakon povrede nosa, Lukić se oporavlja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

„Jesam uplašen, ali mora da živimo. Sada je na policiji da nas zaštiti, ja sam moje šta sam mogao uradio, prijavio policiji i to je to“, zaključio je Lukić.

Miroslav Lukić u Velikoj Hoči živi sa suprugom, dvoje dece i roditeljima, pretežno se bavi poljoprivredom i vinogradarstvom.

U Velikoj Hoči trenutno živi oko 600 Srba.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021