Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Važnije je ko je ubistvo naručio

Ceo svoj radni vek sam proveo u pravosuđu i nisam doživeo da se u odbrani navodno nevinog lica toliko angažuje državni vrh, rekao je Miroslav Ivanović o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, dok za predsednika Srbije Aleksandra Vučića navodi da svojim izjava opstruiše istragu ubistva.
Miroslav Ivanović: Važnije je ko je ubistvo naručio
Miroslav Ivanović (Foto arhiva Kim)

Govoreći o tome da je prošlo četiri godine od ubistva njegovog brata, Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović za NIN ukazuje da se "ulazi u onu fazu kada se može razmišljati da se bukvalno vremenom opstruiše tok nekog budućeg postupka".

Istraga koja se vodi pred našim organima, pred specijalnim tužilaštvom u Beogradu je proglašena državnom tajnom, naglasio je on i predočio da je nedavno dobio informaciju koja ga je zgrozila - da je Oliver ubijen sa šest hitaca u leđa, oružjem kalibra 5,56 milimetara.

"Šta to znači? Oliver je ubijen iz oružja kalibra devet milimetara. Kalibar 5,56 bi trebalo da upućuje na izvršioca tog dela, pritom se misli na oružje NATO, koje je prisutno dole na Kosovu", rekao je Ivanović i napomenuo da je predsednik Srbije na konferenciji za novinare izneo tu informaciju.

Ivanović je ukazao da je Vučić zaboravio da je mnogo osoba bilo u bolnici, među kojima i on, kada je rađena obdukcija i saopšteno da je Oliver ubijen oružjem kalibra devet milimetara.

"Ta informacija koja je plasirana trebalo je da usmeri pažnju ka oružju NATO, a to se može doživeti kao opstrukcija istrage", konstatovao je Ivanović.

On dodaje da nema više činjenica od onih koje su bile od prvog trenutka vezano za ubistvo njegovog brata, a navodi da bi trebalo da postoji ozbiljna zainteresovanost srpske, kosovske i međunarodne strane koje to ubistvo naručio.

"Važnije je ko je ubistvo naručio, jer nažalost na ovim prostorima za izvršenje takvog krivičnog dela možete lako nekog da angažujete. Sve tri strane ćute o tome. Posebno je interesantno da se međunarodna zajednica ne oglašava i da se nikada nisu izjašnjavali o svom primatu za istragu, da nisu izlazili sa svojim stavovima, da nisu koordinirali istrage kosovske i beogradske strane", rekao je Ivanović.

"Moj brat je ubijen u centru grada, u sred bela dana, uz prisustvo mnogo ljudi", podsetio je on i konstatovao da se "nije htelo" da se dođe do ozbiljnijih dokaza koji bi daljim tokom istrage vodili do izvršioca i naručioca.

"Iza toga ne leži zainteresovanost državnog vrha da brani nevinost, već da brani tog čoveka. Zašto se o ličnosti Radoičića stvara misterija kao o nekom braniocu srpstva", upitao je Ivanović.

"To možete pričati nekome ko je daleko od Kosova i nekome ko ponašanje tog čoveka ne gleda svakodnevno. To ne možete pričati ljudima sa severa, oni odlično znaju ko je u pitanju i šta je u pitanju", rekao je Ivanović za NIN.

"Postavljam pitanje zašto se to radi, zašto tog čoveka brane? Zašto je državna tajna zapisnik o poligrafskom ispitivanju", upitao je Miroslav Ivanović.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022