Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Važnije je ko je ubistvo naručio

Ceo svoj radni vek sam proveo u pravosuđu i nisam doživeo da se u odbrani navodno nevinog lica toliko angažuje državni vrh, rekao je Miroslav Ivanović o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, dok za predsednika Srbije Aleksandra Vučića navodi da svojim izjava opstruiše istragu ubistva.
Miroslav Ivanović: Važnije je ko je ubistvo naručio
Miroslav Ivanović (Foto arhiva Kim)

Govoreći o tome da je prošlo četiri godine od ubistva njegovog brata, Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović za NIN ukazuje da se "ulazi u onu fazu kada se može razmišljati da se bukvalno vremenom opstruiše tok nekog budućeg postupka".

Istraga koja se vodi pred našim organima, pred specijalnim tužilaštvom u Beogradu je proglašena državnom tajnom, naglasio je on i predočio da je nedavno dobio informaciju koja ga je zgrozila - da je Oliver ubijen sa šest hitaca u leđa, oružjem kalibra 5,56 milimetara.

"Šta to znači? Oliver je ubijen iz oružja kalibra devet milimetara. Kalibar 5,56 bi trebalo da upućuje na izvršioca tog dela, pritom se misli na oružje NATO, koje je prisutno dole na Kosovu", rekao je Ivanović i napomenuo da je predsednik Srbije na konferenciji za novinare izneo tu informaciju.

Ivanović je ukazao da je Vučić zaboravio da je mnogo osoba bilo u bolnici, među kojima i on, kada je rađena obdukcija i saopšteno da je Oliver ubijen oružjem kalibra devet milimetara.

"Ta informacija koja je plasirana trebalo je da usmeri pažnju ka oružju NATO, a to se može doživeti kao opstrukcija istrage", konstatovao je Ivanović.

On dodaje da nema više činjenica od onih koje su bile od prvog trenutka vezano za ubistvo njegovog brata, a navodi da bi trebalo da postoji ozbiljna zainteresovanost srpske, kosovske i međunarodne strane koje to ubistvo naručio.

"Važnije je ko je ubistvo naručio, jer nažalost na ovim prostorima za izvršenje takvog krivičnog dela možete lako nekog da angažujete. Sve tri strane ćute o tome. Posebno je interesantno da se međunarodna zajednica ne oglašava i da se nikada nisu izjašnjavali o svom primatu za istragu, da nisu izlazili sa svojim stavovima, da nisu koordinirali istrage kosovske i beogradske strane", rekao je Ivanović.

"Moj brat je ubijen u centru grada, u sred bela dana, uz prisustvo mnogo ljudi", podsetio je on i konstatovao da se "nije htelo" da se dođe do ozbiljnijih dokaza koji bi daljim tokom istrage vodili do izvršioca i naručioca.

"Iza toga ne leži zainteresovanost državnog vrha da brani nevinost, već da brani tog čoveka. Zašto se o ličnosti Radoičića stvara misterija kao o nekom braniocu srpstva", upitao je Ivanović.

"To možete pričati nekome ko je daleko od Kosova i nekome ko ponašanje tog čoveka ne gleda svakodnevno. To ne možete pričati ljudima sa severa, oni odlično znaju ko je u pitanju i šta je u pitanju", rekao je Ivanović za NIN.

"Postavljam pitanje zašto se to radi, zašto tog čoveka brane? Zašto je državna tajna zapisnik o poligrafskom ispitivanju", upitao je Miroslav Ivanović.Ostale vesti

Uhapšeni članovi kriminalne grupe u Prištini i Mitrovici
U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama i prinudu, odredivši im pritvor od 30 dana.
  • 04.07.2022
Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022