Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Oni i dalje vode rat protiv Olivera

Miroslav Ivanović, brat ubijenog predsednika GI SDP, razočaran je odlukom lokalne samouprave u Severnoj Mitrovici da Nemanjinu ulicu u Bošnjačkoj mahali preimenuje u  ulicu Oliver Ivanović“.  Oni se na taj način, politički sukobljavaju i vode rat sa Oliverom, kaže za RTV Kim brat ubijenog političara.
Miroslav Ivanović: Oni i dalje vode rat protiv Olivera
Miroslav Ivanović na sahrani svoga brata (Foto Sputnjik)

Ivanović kaže da nije previše iznenađen odlukom gradske vlasti na čijem čelu je Srpska lista da ulici u Bošnjačkoj mahali dodeli ime njegovog ubijenog brata Olivera Ivanovića. To je, kako ističe, dalji pokušaj da se Oliver devalvira.

„Oni i dalje vode rat sa Oliverom. Oni se i dalje politički sukobljavaju sa Oliverovim imenom i sa onim što je Oliver u ovom narodu predstavljao“.

Ivanović podseća da je Srpska lista na čiju je inicijativu dodeljena ulica ubijenom Oliveru Ivanoviću prethodno odbacila peticiju koju je potpisalo više od 1700 građana, članova porodice i stranke ubijenog političara.

Zahtev da se pokojnom Ivanoviću dodeli ulica mesecima je čekao da se uvrsti u dnevni red sednice SO Severna Mitrovica. Kada je lokalna vlast na čijem je čelu Srpska lista konačno uvrstila taj predlog u raspravu, on je odbijen kao neregularan. Time je odbačen predlog da se preimenuje Sutjeska ulica u kojoj je Oliver Ivanović ubijen ili neka od ulica u centru grada.

Miroslav Ivanović podseća da je nakon odbacivanja peticije usledio politički revolt, a potom i reakcija vlasti u Beogradu, te da je na kraju sama Srpska lista pokrenula inicijativu za dodelu ulicu Oliveru Ivanoviću.

„I evo šta je usledilo. Evo danas je to izašlo na videlo šta su u stvari time hteli. Dali su ime Nemanjine ulice, jedne ulice u Bošnjačkoj mahali. Ja ne znam, ne mogu da izgovorim, teško mi je da izgovorim ali to deluje uvredljivo“, kaže brat pokojnog Olivera Ivanovića.

„Od tih istih ljud. Pa zar porodica sada treba da se obraduje za ovo što su uradili? Ja ovo doživljavam kao devalviranje, skoro i kao poniženje“, kazao je Miroslav Ivanović.

Ivanović kaže da su predstavnici Srpske liste koji će, kako kaže, izaći u medije i reći kako su nešto uradili iz zahvalnosti prema Oliveru, oni koji su ga u izbornoj kampanji okarakterisali kao lažova, nepoštenog čoveka, izdajnika i kriminilca.

„Ta ista Srpska lista koja je naručilac spota koji je emitovan na lokalnim televizijama, ta ista Srpska lista sada dodeljuje (ulicu) i reći će „evo uradili smo, ali smo tamo neku marginalnu ulicu nazvali njegovim imenom“.

Miroslav Ivanović podseća da su predstavnici Srpske liste tokom izborne kampanje na svaki način pokušavali da marginalizuju Olivera Ivanovića, te da su mu onemogućavali javne nastupe, da su prelepljivali njegove plakate.

 Ostale vesti

Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke Durate Hodže
Osnovni sud u Prištini potvrdio je optužnicu za korupciju protiv bivše ministarke za evropske integracije Durate Hodža, bivšeg sekretara Kuštrima Cukaja, te Fitima Mustafe, Nuhija Osmanija i Demuša Šaše.
  • 27.10.2021
Krali cigarete iz carinskog magacina
Dva službenika obezbeđenja carinskog terminala Merdare u Podujevu su uhapšena zbog krađe.
  • 27.10.2021
Potraga za Boškom i dalje traje
Kosovska policija (KP) i dalje traga za nestalim Boškom Mladenovićem iz Straže, ali konkretnih rezultata nema, kazao je za RTV Kim portparol KP za region Gnjilana Ismet Hašani.
  • 26.10.2021
Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji
Kosovska policija privela je jutros na prelazu Bela Zemlja državljanina Srbije, zbog toga što je službeniku ponudio mito jer njegov saputnik nije imao odgovarajuću „kovid dokumentaciju“ koja je potrebna za ulazak na Kosovo.
  • 25.10.2021
Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu
Inspektorat kosovske policije pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije 13. oktobra kada je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba lokalnog stanovništva i naoružanih policajaca, u kojem je više ljudi povređeno, a Srećko Sofronijević pogođen metkom u leđa.
  • 25.10.2021
KP: Oduzeto preko 10 kg marihuane, osumnjičeni u bekstvu
Preko 10 kilograma marihuane Kosovska policija oduzela je u jučerašnjoj akciji u selu Selogražde, u Suvoj Reci, saopšteno je danas iz KP-a. 
  • 24.10.2021