Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši

"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
Ispraćaj Olivera Ivanovića iz Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje političke opcije u severnom delu Kosovske Mitrovice oko 8:00 ujutru. Tri godine nakon ubistva ne zna se ko su počinioci ni nalogodavci.

"Podaci u javnosti o tome da li se i koliko traga polako jenjavaju, što govori da svim akterima u toj priči očigledno nije u interesu da se bilo šta blagovremeno otkrije. Kažem blagovremeno, upravo iz razloga što vreme očigledno ide na ruku upravo onima koju su izvršili taj gnusan čin", rekao je Ivanović.

On smatra da protok vremena relativizuje dokaze i činjenice oko celog događaja.

"To potvrđuje i ono o čemu sam razmišljao na samom početku, da nema ozbiljne političke zainteresovanosti da se na tom planu nešto uradi, da će to najverovatnije vreme pokriti, i da se do prave istine neće doći", kazao je Miroslav, bez obzira što je sa strane i Prištine i Beograda bilo ozbiljnih najava da će se ubistvo njegovog brata rasvetliti.


PROČITAJTE JOŠ: U slučaju Ivanović propuste pravili i policija i tužilaštvo i sud


"Ne, sasvim sigurno. Makar se ja ne nadam, koliko sa svoje pozicije uspevam da analiziram sve to skupa. Očigledno je, to skoro nećemo doživeti. Bez obzira na to što je i sa jedne i druge strane bilo ozbiljnih najava. Sumnjam, sve je to bilo (rečeno) u trenucima nekih potreba ili za ostvarenje političkih ciljeva, a ne zarad otkrivanja prave istine", naveo je on i dodao da porodica ne može mnogo da učini.

"Šta god bismo želeli, pokušali, mislim da bismo i sami došli u sukob sa zakonom, a to najmanje želimo. Jedino što nam preostaje je to ime koje očigledno para uši i bode oči nekome, da to ime pominjemo i da insistiramo sa svojih pozicija da se na tome nešto i dalje radi", zaključio je Miroslav Ivanović.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021