Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši

"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
Ispraćaj Olivera Ivanovića iz Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje političke opcije u severnom delu Kosovske Mitrovice oko 8:00 ujutru. Tri godine nakon ubistva ne zna se ko su počinioci ni nalogodavci.

"Podaci u javnosti o tome da li se i koliko traga polako jenjavaju, što govori da svim akterima u toj priči očigledno nije u interesu da se bilo šta blagovremeno otkrije. Kažem blagovremeno, upravo iz razloga što vreme očigledno ide na ruku upravo onima koju su izvršili taj gnusan čin", rekao je Ivanović.

On smatra da protok vremena relativizuje dokaze i činjenice oko celog događaja.

"To potvrđuje i ono o čemu sam razmišljao na samom početku, da nema ozbiljne političke zainteresovanosti da se na tom planu nešto uradi, da će to najverovatnije vreme pokriti, i da se do prave istine neće doći", kazao je Miroslav, bez obzira što je sa strane i Prištine i Beograda bilo ozbiljnih najava da će se ubistvo njegovog brata rasvetliti.


PROČITAJTE JOŠ: U slučaju Ivanović propuste pravili i policija i tužilaštvo i sud


"Ne, sasvim sigurno. Makar se ja ne nadam, koliko sa svoje pozicije uspevam da analiziram sve to skupa. Očigledno je, to skoro nećemo doživeti. Bez obzira na to što je i sa jedne i druge strane bilo ozbiljnih najava. Sumnjam, sve je to bilo (rečeno) u trenucima nekih potreba ili za ostvarenje političkih ciljeva, a ne zarad otkrivanja prave istine", naveo je on i dodao da porodica ne može mnogo da učini.

"Šta god bismo želeli, pokušali, mislim da bismo i sami došli u sukob sa zakonom, a to najmanje želimo. Jedino što nam preostaje je to ime koje očigledno para uši i bode oči nekome, da to ime pominjemo i da insistiramo sa svojih pozicija da se na tome nešto i dalje radi", zaključio je Miroslav Ivanović.Ostale vesti

KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021
Popović: Hitno procesuirati vozača koji je udario L.P.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je juče krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario  dete L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao, navodi se u saopštenju.
  • 06.03.2021
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021