Vesti
Hronika

Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši

"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
Ispraćaj Olivera Ivanovića iz Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje političke opcije u severnom delu Kosovske Mitrovice oko 8:00 ujutru. Tri godine nakon ubistva ne zna se ko su počinioci ni nalogodavci.

"Podaci u javnosti o tome da li se i koliko traga polako jenjavaju, što govori da svim akterima u toj priči očigledno nije u interesu da se bilo šta blagovremeno otkrije. Kažem blagovremeno, upravo iz razloga što vreme očigledno ide na ruku upravo onima koju su izvršili taj gnusan čin", rekao je Ivanović.

On smatra da protok vremena relativizuje dokaze i činjenice oko celog događaja.

"To potvrđuje i ono o čemu sam razmišljao na samom početku, da nema ozbiljne političke zainteresovanosti da se na tom planu nešto uradi, da će to najverovatnije vreme pokriti, i da se do prave istine neće doći", kazao je Miroslav, bez obzira što je sa strane i Prištine i Beograda bilo ozbiljnih najava da će se ubistvo njegovog brata rasvetliti.


PROČITAJTE JOŠ: U slučaju Ivanović propuste pravili i policija i tužilaštvo i sud


"Ne, sasvim sigurno. Makar se ja ne nadam, koliko sa svoje pozicije uspevam da analiziram sve to skupa. Očigledno je, to skoro nećemo doživeti. Bez obzira na to što je i sa jedne i druge strane bilo ozbiljnih najava. Sumnjam, sve je to bilo (rečeno) u trenucima nekih potreba ili za ostvarenje političkih ciljeva, a ne zarad otkrivanja prave istine", naveo je on i dodao da porodica ne može mnogo da učini.

"Šta god bismo želeli, pokušali, mislim da bismo i sami došli u sukob sa zakonom, a to najmanje želimo. Jedino što nam preostaje je to ime koje očigledno para uši i bode oči nekome, da to ime pominjemo i da insistiramo sa svojih pozicija da se na tome nešto i dalje radi", zaključio je Miroslav Ivanović.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022