Vesti
Hronika

Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

Mirno u Zvečanu
Pripadnici Kfor-a ispred Opštine Zvečan (Foto Kim)

Ljudi sede po okolnim baštama ili stoje na trotoaru, levo i desno po ulicama. Vojnici KFOR-a rasporađeni su i u samom Zvečanu u džipovima i oklopnim vozilima. Predsednik Srpske liste Goran Rakić je okupljenima u Zvečanu rekao da je KFOR ispunio obećanje i svoje snage rasporedio na pet tačaka u Zvečanu, kako bi sprečili ulazak specijalnih jedinica, te da ne dođe do incidenta.

"Ovom prilikom želim da se zahvalim pukovniku na razumevanju, jer to nama puno znači. Kao što ste mogli videti ovih dana, srpski narod nema problem sa vojicima KFOR-a i ovu priliku koristim da pozovem sve građane da ukoliko je potrebna neka pomoć ili asistencija vojnicima KFOR-a, da im budu na usluzi", kazao je Rakić.

Dodao je da je KFOR tu da zaštiti narod koji mirno protestuje.

"Sa nama su danas i rudari koji od petka ne mogu da rade svoj posao i time im je ugrožen život", naveo je predsednik Srpske liste.

Rudar Milojević: Specijalci nam ne dozvoljavaju da prevozimo rudu

Proizvodnja u rudniku "Trepča" obustavljena je od petka, kada su pripadnici specijalne jedinice ušle na sever Kosova, kazao je medijima rudar ovog kombinata Darko Milojević.

"Specijalci su blokirali flotaciju i ne dozvoljavaju da našim kamionima prevozimo rudu sa rudnika na flotaciju. Mi nismo budžetska firma, platu primamo od onoga što proizvedemo, samim tim su nam ugroženi životi i egzistencija", rekao je on.

I danas je u Zvečanu prisutno mnogo novinarskih ekipa. Čuje se muzika sa razglasa.

Na putu od Mitrovice ka Zvečanu na više mesta su vidljive snage KFOR-a i Policije Kosova. Saobraćaj se normalno odvija.

U blizini glavnog mosta na Ibru nema nikakvih uobičajenih aktivnosti. Nisu vidljive ni pojačane snage KFOR-a. Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023