Vesti
Hronika

Mirno u Zvečanu, pere se ulica ispred opštine

Jedan broj građana i dalje je okupljen u ulici koja vodi ka opštinskoj zgradi u Zvečanu. Nasuprot njima, a u blizini same opštine, iza metalnih ograda postavljeni su vojnici KFOR-a u kordonu. Situacija je mirna, građani pozvani da ostanu do 16.00 i da se sutra u 7.00 ponovo i u većem broju okupe i mirno protestuju. 
Mirno u Zvečanu, pere se ulica ispred opštine
Pranje ulice u Zvečanu (Foto Kim)

Nakon što je prikupljeno i odneto smeće, komunalci iz Južne Mitrovice peru deo ulice ispred opštine.

Nedaleko odatle, u paralelnoj ulici kod OŠ "Vuk Karadžić" takođe su raspoređene snage KFOR-a, ali i jedno vozilo Policije Kosova.

U dvorištu škole je prisutno nekoliko zaposlenih, a neke žene su na kratko istakle srpsku zastavu.

 

Srpska zastava u dvorištu škole u Zvečanu (Foto Kim)

 

Situacija je mirna.

Bivši predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević je pozvao okupljene da ostanu tu  do 16.00, a da sutra u 7.00 ponovo dođu da mirno i dostajanstveno protestuju i ostanu pri svojim zahtevima.

"Naša deca su naš najveći interes i imaju pravo na obrazovanje, a naše komšije imaju pravo da odu svojim domovima", rekao je on.

Milivojević je ponovio da je neophodno pružiti podršku uhapšenima koji se i dalje nalaze u pritvoru.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023