Vesti
Hronika

Miloševo stanje stabilno ali neizvesno

Stanje Miloša Stevića, kome su juče prepodne nepoznati napadači naneli teške povrede nožem je stabilno, kažu lekari. 
Miloševo stanje stabilno ali neizvesno
Foto Kim

Lekari Kliničkog centra u Gračanici očekuju da će zdravstveno stanje Miloša Stevića biti i dalje stabilno.

“Pratićemo situaciju i reagovati u stanju sa razvojem događaja. Nadamo se pozitivnom ishodu i preduzimamo sve potrebne mere koje su dostupne u našoj ustanovi kako bi se on oporavio”, kazao je hirurg Bratislav Lazić.

On je dodao da je rano govoriti o nekim trajnim posledicama po fizičko i psihičko stanje pacijenta.

Dvadesetrogodišnjeg mladića, koji se još uvek nalazi na intenzivnoj nezi, posetili su danas pojedini poslanici liste „Srpska“.

Šef poslaničke grupe Slavko Simić kazao je da će se ovakvi incidenti ponavljati sve dok se počinici sličnih napada ne budu pronašli i kaznili.

"Sreća je da je Miloš stabilno i dobro i da nije životno ugrožen ali posledice ćemo snositi i mi jer ovaj incident je pokazatelj da je bezbednost cele naše omladine na Kosovu i Metohiji upitna. Ja sa ovoga mesta pozivam sve bezbednosne strukture da sprovedu detaljnju istragu, a takođe pozivam ministra policije Skendera Hisenija da obezbedi sigurno okruženje Srbima tamo gde se incidenti stalno ponavljaju“, kazao je Simić.

Simić očekuje i da srpski predstavnici u Vladi pokrenu inicijativu za sazivanje vanredne sednice Vlade na kojoj će bezbednost Srba biti tema.

Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić izrazio je čuđenje time što se posle svakog dogovora i kako kaže nade kojom se Srbi obraduju neko se potrudi da pokaže da „u suštini mi nemamo prava da se nadamo da ćemo biti bezbedni i sigurni“.

„Naročito je problematičan taj vitinski kraj. Jednom moramo pokazati da zločinci moraju biti kažnjeni, počinioci izvedeni pred lice pravde. Dok se to ne desi, kao što do sada nije bio slučaj, mislim da će se ovakve stvari ponavljati i ovo je signal Srbima da nisu poželjni na Kosovu“, kazao je Mikić.

Miloš Stević izboden je nožem u predelu stomaka juče pre podne u Klokotu na Kosovu i Metohiji. Prema prvim informacijama koje su preneli mediji Miloša je napalo nekoliko osoba albanske nacionalnosti.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023