Vesti
Hronika

Miljan Adžić, uhapšen na Jarinju, braniće se sa slobode

Veće Specijalnog suda u Prištini odlučilo je da uz jemstvo od 20.000 evra omogući Miljanu Adžiću (30) iz Zvečana da bude pušten iz sudskog pritvora i brani se sa slobode.

Miljan Adžić, uhapšen na Jarinju, braniće se sa slobode
Zvečan (Foto zvanična stranica Opštine Zvečan)

Branilac Miljana Adžića, advokat Miloš Delević, preneo RTS-u da je jemstvo uplaćeno i da je on na putu ka zatvoru u Podujevu kako bi prisutvovao izlasku Adžića iz pritivora.

Naveo je da je novac sakupila porodica, a ukoliko se dokaže da je Adžić nevin, novac će porodici biti vraćen.

Delević je potvrdio i da Adžić do sada nije saslušan i da u njegovom slučaju tužilaštvo nema svedoka.

Oslobađanje Miljana Adžića zahtevali su Srbi na severu KiM tokom decembarskih protesta prošle godine. Njegovo oslobađanje bilo je jedan od uslova za uklanjanje barikada.

Uhapšen je 9. decembra na administrativnom prelazu Jarinje kada se sa suprugom i detetom vraćao iz centralne Srbije.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023