Vesti
Hronika

Milisav Dakić: Zločin van zločina

"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
Milisav Dakić: Zločin van zločina
Goraždevac, 13. avgust 2003. (Foto arhiva Kim)

Nakon parastosa, Milisav Dakić se obratio medijima ispred crkve u Goraždevcu.

"Apelovao bih na sve organe da pomognu u istrazi, da se bar usmeri u nekom pravcu, da se to malo pokrene. Čini mi se da osim vas, televizija, kad ovaj dan dođe... to, kad vi odete, sve staje. I tako do iduće godine, ne znam još koliko dugo će to trajati", rekao je on, dodajući da "u Euleks nikad nije verovao".

"Sve te organizacije koje su dolazile na Kosovo, ja u njih i ne verujem. Nisam nikad ni verovao jer oni nisu došli zbog nas, već zbog tih zločinaca koji su to uradili. Ali, pravda bi trebala da bude zadovoljena, ne samo meni. Ima tu hiljada Srba koji su ubijeni na Kosovu. Onaj ko je to izvršio, on je najmanji problem. Veći je problem onaj ko je to naručio", naveo je Milisav Dakić.

Nepoznate osobe su iz automatskog oružja 13. avgusta 2003. godine pucale na grupu srpske dece koja su se kupala na reci Bistrici u Goraždevcu, i tom prilikom usmrtile Panta Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), a teško ranile Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).Ostale vesti

Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020