Vesti
Hronika

Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje

Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.
Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje
Milena Ivanović (Foto Kontakt plus)

Popovićeva je kazala agenciji Beta da je prethodno ročište na suđenju za ubistvo Ivanovića, koje je trebalo da se održi 1. septembra, a na koje je bila pozvana, odloženo i da je očekivala poziv za prva naredna ročišta.

„Sutra se u Osnovnom sudu u Prištini nastavlja suđenje za Oliverovo ubistvo, ali mog termina za svedočenje nema, što je neverovatno. Na sajtu Suda stoji da se nisam pojavila 1. septembra, što je netačno, jer je to ročište otkazano par dana ranije“, rekla je ona.

Po njenim rečima, Sud je naveo da s njom nije mogao da ostvari kontakt.

„I Sud i Tužilaštvo imaju moju adresu i broj telefona, jer smo već nekoliko puta razgovarali. Jasno je da se moje svedočenje iz nekog razloga odlaže“, istakla je Popovićeva.

Advokat Ljubomir Pantović, koji zastupa optužene na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića, potvrdio je za Betu da se Milena Popović ne nalazi na spisku svedoka za naredna dva ročišta.

„Popovićeva se nalazi na spisku svedoka koje Tužilaštvo planira da sasluša za vreme glavnog pretresa. Ona sada nije pozvana jer, kako su obavešteni svi branjenici, Sud nije uspeo da s njom stupi u kontakt. Po svemu sudeći problem je do Suda, jer dostava poziva slabo funkcioniše na relaciji Priština – Beograd“, objasnio je advokat.

Pantović očekuje da će Popovićeva sigurno biti saslušana u svojstvu svedoka, krajem septembra ili u oktobru.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića počelo je 6. jula. Optužnica tereti šest osoba za umešanost u ubistvo: Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basaru, Silvanu Arsović, Dragišu Markovića i Žarka Jovanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine s više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.Ostale vesti

Policija na Brnjaku bacila suzavac na okupljene građane
Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak. 
  • 20.09.2021
U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci
Na putu između Zvečana i Leposavića, kod Balabana, raspoređeno je više oklopnih vozila specijalne jedinice Policije Kosova koja, kako saznajemo, jutros nisu zaustavljava vozila sa srpskim registarskim oznakama. Međutim, u Leposaviću su počela okupljanja građana a parkirano je i više kamiona srpskih privrednika.
  • 20.09.2021
Preminula Marina Tucaković
Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću. Tokom karijere napisala je stotine pesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.
  • 20.09.2021
Specijalne jedinice Rosu raspoređene na Jarinju i Brnjaku

Specijalne jedinice kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza – Jarinju i Brnjaku, javlja RTS.

  • 20.09.2021
Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021