Vesti
Hronika

Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje

Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.
Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje
Milena Ivanović (Foto Kontakt plus)

Popovićeva je kazala agenciji Beta da je prethodno ročište na suđenju za ubistvo Ivanovića, koje je trebalo da se održi 1. septembra, a na koje je bila pozvana, odloženo i da je očekivala poziv za prva naredna ročišta.

„Sutra se u Osnovnom sudu u Prištini nastavlja suđenje za Oliverovo ubistvo, ali mog termina za svedočenje nema, što je neverovatno. Na sajtu Suda stoji da se nisam pojavila 1. septembra, što je netačno, jer je to ročište otkazano par dana ranije“, rekla je ona.

Po njenim rečima, Sud je naveo da s njom nije mogao da ostvari kontakt.

„I Sud i Tužilaštvo imaju moju adresu i broj telefona, jer smo već nekoliko puta razgovarali. Jasno je da se moje svedočenje iz nekog razloga odlaže“, istakla je Popovićeva.

Advokat Ljubomir Pantović, koji zastupa optužene na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića, potvrdio je za Betu da se Milena Popović ne nalazi na spisku svedoka za naredna dva ročišta.

„Popovićeva se nalazi na spisku svedoka koje Tužilaštvo planira da sasluša za vreme glavnog pretresa. Ona sada nije pozvana jer, kako su obavešteni svi branjenici, Sud nije uspeo da s njom stupi u kontakt. Po svemu sudeći problem je do Suda, jer dostava poziva slabo funkcioniše na relaciji Priština – Beograd“, objasnio je advokat.

Pantović očekuje da će Popovićeva sigurno biti saslušana u svojstvu svedoka, krajem septembra ili u oktobru.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića počelo je 6. jula. Optužnica tereti šest osoba za umešanost u ubistvo: Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basaru, Silvanu Arsović, Dragišu Markovića i Žarka Jovanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine s više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.Ostale vesti

Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022
Kancelarija za KiM: Načelniku Kosovsko-pomoravskog okruga oštećen automobil
Načelniku Кosovsko-pomoravskog okruga Davoru Petkoviću nepoznate osobe noćas su razbile staklo na privatnom automobilu, soapštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 29.06.2022
Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022