’’Milan Radojičić se bavi biznisom’’

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radojičić "bavi biznisom".

Podeli ovaj članak sa:
 • Milan Radojičić, Marko Đurić i Goran Rakić (Foto JuTjub printskrin)

Kako je Marko Đurić naveo "često se potencira problem navodnog bujanja kriminala na severu".

"Svako ko je počinio krivično delo treba da odgovara, bez obzira da li je Srbin ili Albanac", rekao je Đurić novinarima, odgovarajući na pitanje o ulozi Milana Radojičića na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Radojičić se "bavi biznisom".

"Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegov posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegov rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza, nije zaslužio da se protiv njega vodi neutemeljena kampanja", naveo je Đurić za "Insajder".

Osim toga, Đurić je istakao da srpske sredine na Kosovu imaju manje kriminala od drugih, uz konstataciju da ne može da daje odgovore na pitanje da li su nečiji poslovi na Kosovu legalni.

"Ja nisam ni policija, ni tužilaštvo, ni bilo koji drugi organ, pa da odgovaram kakvi su čiji poslovi, da li su legalni ili nisu legalni", naveo je Đurić.

"Postoji politički konktekst koji želi da kriminalizuje Srbe na Kosovu. Cilj je da se srpske institucije oslabe i proglase nepostojećim. Branićemo naše institucije i narod", dodao je on.

Novinar "Insajdera" je tokom razgovora sa Đurićem istakao da je Đurić viđen sa Radojičićem u nekoliko navrata, da su otvarali šampanjac na proslavi pobede Srpske liste, kao i da je on sedeo u prvom redu sa njim na jednom mitingu Srpske liste.

"Predsednik Srpske liste je Goran Rakić. Izabrani predstavnici Srba na Kosovu imaju svoje ime i prezime. Oni su ti koji predstavljaju i koji pregovaraju u ime Srpske liste. Mi smo sa njima u koordinaciji i komunikaciji svaki dan. Oni izabrani srpski predstavnici su ti koji i pregovaraju i potpisuju koalicioni sporazume, to uostalom možete da vidite po koalicionim sporazumima", rekao je Đurić.

Na pitanje kakva je zvanična uloga Milana Radojičića, kao i da li je član Srpske liste ili SNS, odgovorio je: "Mislim da sam odgovorio na sva vaša pitanja vezano za gospodina Radojičića, čak i na ona koja me niste pitali..."

Podsećamo, srpska političarka sa Kosova Rada Trajković istakla je ranije da "Milan Radojičić na severu Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem", dok je kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo da je pregovarao sa Radojičićem kao s "jednim od istaknutih Srba na Kosovu".

U intervjuu u emisiji "Slobodno srpski" 24. decembra prošle godine Haradinaj je rekao da "veoma dobro sarađuje sa kolegama Srbima“, među kojima je i Radojičić, a na pitanje ko je taj čovek, rekao je: "Neki sa severa, koji je bitan za sve i ja pričam i sa njim."

Osim toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je pre nekoliko nedelja za "Insajder" da Milan Radojičić nema nikakvu ulogu u toj stranci.

"U SNS-u nema nikakvu ulogu. Ne znam kakvu ulogu ima na Kosovu. Ne bavim se tim delom posla. Ali ako insinuirate da Milan Radojičić ima neku odgovornost za bilo šta, molimo vas da to kažete“, rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Insajdera po kom osnovu Radojičić pregovara sa kosovskim zvaničnicima, Stefanović je rekao da ne zna "za tu konkretnu činjenicu", da je za to čuo iz medija, kao i da "nikada u životu ranije nije čuo za tog čoveka".

Vučić: Sukob Ivanovića i Radojičića trajao 10-15 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sukob ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića i Milana Radojičića trajao od 2000. godine.

Kako je rekao, nikada sa Radojičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo: “Možda je Radojičić bio na nekom sastanku na kojem sam ja bio“.

“Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10-15 godina njihov sukob traje… Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde”, naveo je Vučić tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" na Hepiju.

Prema njegovim rečima, istraga se ne sprovodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo.

“Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke izašli bismo sa njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi sa različitih strana. Onda sam zvao Milenu (Ivanovićevu ženu)”, naveo je Vučić.

Kako kaže, srpske službe tražile su od stranih službi satelitske snimke Kosovske Mitrovice iz dana ubistva Ivanovića, ali su dobili odgovor da nemaju ništa jer je tog dana u Mitrovici bila magla.

On je tu naveo da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa severa Mitrovice: “Govoriće o tome svi za 10-15 dana kada sve prođe. Govoriće i Milena o tome”

Vučić je tu istakao da je to sve organizovano sa “zaključnim ciljem da se sever Kosova otme od Srba”, kao i da ga ne interesuje "ko je pucač, već samo ko je nalogodavac".

“Uhapšeni su policajci sa severa Kosova. Kao, krili su nešto, muljali i posle su pušteni. Crtana je meta, nacrtan je Srbin i samo se čeka da neko kaže ime”, naveo je Vučić.

Podsećamo, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Ostale vesti

 • „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  „Tragaćemo za Oliverovim ubicama dok smo živi“

  Navršilo se dvadeset meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Njegov brat, Miroslav Ivanović poručuje da članovi porodice Ivanović nikada neće izgubiti nadu. „Dok smo mi živi, a i generacije iza nas, tragaćemo za istinom i insistirati da se do nalogodavaca i izvršilaca dođe“, naveo je on.

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane