Vesti
Hronika

Meštani Gračanice o paljenju zastave: Sve je povezano, nije iz čista mira

Paljenje srpske zastave posledica je jučerašnjih nemira na severu Kosova, uvereni su meštani Gračanice. 
Meštani Gračanice o paljenju zastave: Sve je povezano, nije iz čista mira
Zapaljena zastava Srbije u Gračanici (Foto Kim)

Budući da je zapaljena zastava ubrzo zamenjena novom od strane predstavnika loklane samouprave, većina meštana Gračanica nije ni upoznata sa sinoćnjim incidentom.

“U Gračanici? Nisam u toku, ne znam”, kratko je kazao jedan meštanin.

“Nisam čuo da je zapaljena zastava, ali strašno i žalosno. Mislim da je događaj povezan sa onim na severu, neko ih diktira sa neke strane. Nije to iz čista mira, nije Kurti rekao da urade to, nego neko sa strane. Možda grešim, ali na Balkanu predsednici ne dolaze regularnim putem, neko ih postavlja Englezi, Amerikaci, Nemci”, rekao je gospodin koji je želeo da ostane anoniman.

“Ne znam da je zapaljena zastava, nisam u toku. Mislim da je povezano sa nemirima na severu. Nije nam svejedno, živimo ovde i veoma je napeto”, kazao je Đorđe Perić.

“Sve je povezano, narod je uplašen. Ne znam šta da mislim, Srbi su uplašeni i ovde i na severu. Očekujemo od predsednika Vučića da nam pomogne. Ako nam on ne pomogne, da spakujemo stvari i da bežimo, šta da radimo. Goloruki narod ne može da se brani”, istakao je Ivan Nedeljković.

“Čuo sam jutros da je zapaljena zastava. Sigurno je povezano, sve je organizovano da nas isteraju odavde. Ali, ja sam se ovde rodio, ovde živim sam, sin mi je u Srbiji. Neću da napustim moje rodno mesto. Ovde sam se rodio i ostario, penzionisao se i nadam se i ovde da umrem”, kazao je Jovica Milatović.

Podsetimo, srpska zastava koja je postavljena kraj spomenika Milošu Obiliću u Gračanici je noćas zapaljena, a na društvenim mrežama pojavio se snimak njenog paljenja.

 

 

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je pozvala meštane da ostanu pribrani, a međunarodnu zajednicu da odgovorno reaguje.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023