Vesti
Hronika

Mesec dana pritvora za 14 uhapšenih u slučaju "Brezovica"

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor za 14 osoba koje su uhapšene ove nedelje u nastavku akcije Kosovske policije „Brezovica“.

Mesec dana pritvora za 14 uhapšenih u slučaju
Osnovni sud u Uroševcu (Foto zvanična stranica Osnovnog suda u Uroševcu)

Uhapšeni sa inicijalima B.S., F.S., E.S., A.S., Š.R., L.H., R.A., M.A., K.G., S.B., A.M., B.O., B.A., N.A. i Š.H., optuženi su za krivična dela zelenašenja i utaje poreza.

„Sud u ovom predmetu nalazi da postoji osnovana sumnja da su okrivljeni izvršili navedena krivična dela, a ovu osnovanu sumnju potkrepljuju činjenice i dokazi koji su do sada priloženi“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Uroševcu.

Za osumnjičenog S.B. odbijen je zahtev tužioca za određivanje mere pritvora i određena mu je mera zabrane prilaska određenom mestu ili licu u trajanju od jednog meseca.

Podsetimo, ove nedelje Kosovska policija sprovela je akciju u Uroševcu, Prištini, Vučitrnu, Lipljanu i Vitini. Izvršen je pretres nekoliko auto-salona, stambenih i pomoćnih objekata, te je privedeno 14 lica, kojima je potom određen pritvor od 48 sati. Ovo je samo jedno u nizu hapšenja u slučaju Brezovica koja se sprovode od 2021. godine. Među optuženima je i bivši gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023