Vesti
Hronika

Mesec dana od ubistva Ivanovića, ubica na slobodi

Mesec dana od ubistva lidera Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Olivera Ivanovića navršilo se danas, ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.
Mesec dana od ubistva Ivanovića, ubica na slobodi
Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

Kosovska policija je u prvim danima po ubistvu pregledala snimke video nadzora sa sedišta GI SDP koje su snimile mesto ubistva, ali i obavila razgovor sa brojnim svedocima.

Policija je takodje utvrdila i ko je vlasnik zapaljenog vozila koje je pronadjeno u Kosovskoj Mitrovici na dan ubistva i za koje se sumnjalo da je korišćeno u izvršenju krivičnog dela.

Razmene informacija izmedju Beograda i Prištine nije bilo do početka februara, kada je kosovski ministar pravde, Abeljard Tahiri, rekao da je Kosovo Beogradu dostavilo dokumentaciju o toku istrage ubistva Ivanovića. Tahiri je rekao i da je Priština uputila srpskim organima četiri pisana zahteva ali i da odgovori nisu stigli.

Dokumentacija dostavljena Beogradu sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uvidjaja, i prosledjena je Tužilašvu za organizovani kriminal.

Javni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja i predsednik Osnovnog suda Nikola Kabašić u slučaju ubistva Olivera Ivanovića različito tumače šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni.

Pre nedelju dana, dvojica srpskih policjaca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mesto zločina. Nakon isteka pritvora sud u Mitrovici ih je oslobodio.

Kosovska policija je tada saopštila da su po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici pretresene dve lokacije u severnom delu grada i da je tom prilikom zaplenjen pištolj marke "TT" i dva šaržera sa po devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Šućri Sulja kazao je za Insajder da su oduzeti mobilni telefoni policajcima koji su osumnjičeni za manipulisanje dokazima na mestu ubistva Olivera Ivanovića.

"Nismo utvrdili s kim su policajci razgovarali, ali su telefoni konfiskovani. Izvršiće se veštačenje i preduzeće se i druge mere da bi konstatovali sa kim su razgovarali u to vreme", rekao je Sulja.

Ivanović je ubijen ispred sedišta njegove stranke u Severnoj MItrovici nešto posle 8h pre tačno mesec dana, 16, januara.

 Ostale vesti

Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021