Vesti
Hronika

Mesec dana kućnog pritvora za gradonačelnika Istoka

Osnovni sud u Peći je na zahtev Osnovnog tužilaštva doneo je odluku o meri kućnog pritvora protiv gradonačelnika opštine Istok, Haki Rugove i još dvojice njegovih saradnika a zbog sumnje da su izvršili krivično sukoba interesa, zloupotrebe položaja ili službenog ovlašćenja i krivično delo falsifikovanje službene isprave.
Mesec dana kućnog pritvora za gradonačelnika Istoka
Ilustracija (Foto rtcg.me)

U saopštenju Osnovnog suda u Peći se kaže da je za okrivljenog F.B, osumnjičenog da je u saizvršilaštvu sa okrivljenim H.R i L.B izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave, državni tužilac je na ročištu odustao od predloga za izricanje mere kućnog pritvora.

"Optuženi H.R. i L.B. su stavljeni u kućni pritvor na period od jednog meseca", kaže se u saopštenju.

Takodje se ističe da je sudija za prethodni postupak nakon održavanja ročišta i analize spisa predmeta potvrdio da postoji osnovana sumnja da su optuženi H.R i L.B. počinili krivična dela za koja ih tereti državno tužilaštvo, kao i da postoje okolnosti koje ukazuju na rizik da eventualnom puštanje okrivljenih na slobodi mogu uticati na opštinske službenike, ali i druge svedoke da prikriju i promene materijalne dokaze i na taj način ometu normalan tok krivičnog postupka kao i postoji mogućnost da H.R. ponovi krivično delo.

Zato je sudija ocenio da je mera kućnog pritvora najadekvatnija u ovoj fazi krivičnog postupka.

Na ovu odluku postoji mogućnost žalbe Apelacionom sudu.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020