Vesti
Hronika

Merdare: Zaplenjeno više od 16 kilograma marihuane

Na administrativnom prelazu Merdare sprečen je pokušaj krijumčarenja više od 16 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.
Merdare: Zaplenjeno više od 16 kilograma marihuane
Ilustracija (Foto morguefile.com)

Droga je otkrivena prošle noći, prilikom detaljne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka kojim je 26 putnika putovalo na redovnoj liniji Prizren - Beograd.

Iako su putnici na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinjenje odgovorili odrečno, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju prtljažnik u kome su se nalazile putne torbe.

Tako su marihuanu, spakovanu u deset paketa zavijenih najlon folijama pronašli u jednom od kofera za koji je kasnije utvrđeno da pripada 23. godišnjem putniku albanske nacionalnosti koji je u autobus ušao u Prištini.

Narkotici, kao i vozač, kondukter i putnik predati su dalju nadležnost policiji, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021