Vesti
Hronika

Maričićima peti put ukradene kokoške

Nepoznati počinioci provalili su sinoć na imanje Jovana Marčića iz Gornjeg Kusca i ukrali matično jato kokošaka. Šteta se procenjuje na oko hiljadu evra.
Maričićima peti put ukradene kokoške
Jovan Maričić pored praznog kokošinjca (Foto RTV Puls)

"Sada su me unakazili. Nemam od čega da proizvodim piliće, nemam šta da prodajem, a nemam nikakva druga primanja", kaže Jovan.

Ovo je već peti slučaj krađe kokošaka, a počinioci nikad nisu bili pronađeni, iako je svaki put krađa prijavljivana kosovskoj policiji.

Po rečima tridesetogodišnjeg Jovana Marčića šteta je u drugom planu, a bezbednost na prvom, jer je strah od mogućih učestalih provala veliki.

Jovan se sa suprugom i troje dece godinama profesionalno bavi uzgojom živine. Poseduje dva inkubatora i mogao je da proizvodi oko 300 pilića dnevno. Sada, bez matičnog jata, više ne može.

To im je bio jedini izvor prihoda.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022