Vesti
Hronika

Manitašević prekinuo gladovanje zbog zdravlja

Posle dve nedelje štrajka glađu ispred ambasade Mađarske u Beogradu, Nikola Manitašević prekinu je protest iz zdravstvenih razloga.
Manitašević prekinuo gladovanje zbog zdravlja
Manitašević ispred ambasade (Foto Fejsbuk)

On je štrajkovao zbog odluke budimpeštanskog suda da njegov brat Ljubiša bude izručen Prištini zbog navodnog ubistva u pokušaju u junu 1999. godine kada je ranio dvoje ljudi koji su pokušali da ga kidnapuju u Orahovcu, pišu Novosti.

“Dvanaestog dana štrajka mi je pozlilo, imao sam strahovitu vrtoglavicu i nepodnošljiv bol u glavi i stomaku, zbog porodice sam odlučio da okončam štrajk jer sam znao da će sledeći napad biti gori”, rekao je Manitašević .

Prema njegovom mišljenju dovoljno je skrenuo pažnju na problem zbog koga je odlučio da gladuje.

U međuvremenu primili su ga u Ministarstvo spoljnih poslova i obećali pomoć. Posle urgencije Ljubiši su skinute lisice koje je od hapšenja u septembru nosio. On sada čekam odluku mađarske ministarke pravde da li će potpisati izručenje.Ostale vesti

Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020
Uhapšen muškarac zbog pretnji Tačiju

Kosovska policija uhapsila je K.P. (40) iz mitrovičkog regiona nakon što je juče preko društvenih mreža uputio pretnje kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 27.03.2020
Novake: Obijene još tri povratničke kuće
U povratničkom selu Novake, kod Prizrena, obijene su još tri kuće. Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić je uputio apel Policiji Кosova da pronađe i kazni počinioce.
  • 25.03.2020
Obijene povratničke kuće u selu Novake
U selu Novake kod Prizrena obijeno je 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u ovom selu, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.03.2020