Vesti
Hronika

Mandat Specijalnog suda nije vremenski ograničen

Iako se u javnosti sve češće čuju zahtevi za reviziju mandata Specijalnog suda, njegovi zvaničnici kažu da mandat tog suda nije vremenski ograničen, piše Koha.
Mandat Specijalnog suda nije vremenski ograničen
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

Predstavnici organizacija veterana najavili su povratak Specijalnog suda na dnevni red novog saziva skupštine i vlade, dok se političke stranke nisu izjašnjavale po tom pitanju.

Zvaničnici Specijalnog suda su podsetili da njihov mandat nije vremenski ograničen i da će trajati dok Savet EU ne bude doneo odluku da je tom sudu istekao mandat.

To se odnosi i na Specijalno tužilaštvo, koje do sada nije podiglo nijednu optužnicu, mada je više od 250 osoba saslušano u svojstvu svedoka ili osumnjičenih, većinom iz redova OVK.

Portparolka Specijalnih veća Angela Griep rekla je da je produženje mandata nakon juna sledeće godine definisao zakon, a odborila Skupština Kosova.Ostale vesti

Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021
Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK
Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.
  • 22.07.2021
Sušica: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište
Na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice ispisane su poruke: "UÇK" (OVK), "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište), "....š Srbiju".
  • 21.07.2021