Vesti
Hronika

’’Malo jača kontrola zbog Ukrajine’’

Student jednog beogradskog fakulteta (ime poznato redakciji) je danas privođen u policijsku stanicu u Glogovcu zbog "prekoračenja brzine" rečeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
’’Malo jača kontrola zbog Ukrajine’’
Ilustracija (Foto Policija Kosova)

Student je imao projektni zadatak na svom fakultetu da snimi nekoliko manastira i crkava na Kosovu. Na putu ka Visokim Dečanima policijska patrola ga je zaustavila nedaleko od Glogovca.

Nakon što su u automobilu beogradskih registarskih oznaka uočili fotoaparat, policajci su krenuli sa ispitivanjem šta i za koga snima.

Ubrzo je na lice mesta stigla još jedna patrola policije koja je mladića otpratila najpre do banke da plati kaznu od 20 evra za prekoračenje brzine, a zatim ga, prema njegovim rečima, privela u policijsku stanicu u Glogovcu radi provere identiteta i njegovih namera. Nakon dodatnog četrdesetominutnog ispitivanja o tome šta radi sa foto aparatom na Kosovu, gde je odseo, gde se uputio i detaljnog pretresa njegove opreme, on je pušten.

Za RTV Kim je iz policijske stanice u Glogovcu rečeno da nije bilo nikakve rasprave sa policijskom patrolom na putu i da je mladić "zadržan zbog prekoračenja brzine", te potvrđeno da je slobodan da nastavi putovanje.

Međutim, samo dvadesetak minuta kasnije na putu ga je sačekala nova patrola i ponovila pretres vozila i njegove opreme. Policajci su tom prilikom mobilnim telefonom fotografisali njegovu foto opremu, automobil, ali i lične stvari iz kofera. Pre nego što su mu dozvolili da po drugi put nastavi putovanje, policajci su se saopštili momku "ovo je malo jača kontrola zbog Ukrajine".

Student je potom odustao od puta u Dečane i vratio se u Gračanicu.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022