Vesti
Hronika

Majka ranjenog Stefana: Sigurna sam da je u pitanju pokušaj ubistva mog deteta

Majka dečaka Stefana (11), koji je ranjen na Badnji dan u Gotovuši, izjavila je da je zahvalna Bogu što je njen sin živ i van životne opasnosti, a da ne sme ni da pomisli da je ishod mogao biti i drugačiji.

Majka ranjenog Stefana: Sigurna sam da je u pitanju pokušaj ubistva mog deteta
Zorica Stojanović, Vladika Teodosije i ranjeni dečak (Foto ERP)

„Ja sam tog dana bila u potpunom šoku, a kako bi me smirili rekli su mi da nije pucano direktno u moje dete. Međutim, u razgovoru sa Stefanom došla sam do zaključka da je u njih namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem“, kazala je Zorica Stojanović i dodala da tek sada nakon svega može da se sagleda prava situacija.

Stojanović je istakla da nije bila prisutna na mestu gde se to deslilo, a da je u prvim trenucima prenosila informacije koje su stizale do nje. Naglasila je da su prijatelji i rodbina hteli da ublaže situaciju kako bi je smirili.

„Hvala svima što su hteli da nam i na taj način pomognu i mene kao majku zaštite jer sam bila pod velikim stresom i veoma sam bila uplašena, hvala Bogu što se sve dobro završilo, a sada znam da je to bio pokušaj ubistva“, kaže Stojanović, a prenosi RTV Gračanica.

Ona ističe da je sasvim sigurna da je Albanac sa namerom pucao na Stefana i Miloša.

„Očekujem da Albanac koji je pucao bude najstrože kažnjen i molim pravosudne organe za to, jer ovo se ne oprašta. Pitam se dokle više, zar treba neko da strada“, upitala je Stojanović.

Albancu koji je pucao na Stefana i Miloša, prema pisanju prištinske štampe, određen je pritvor do 30 dana.

Podsećamo, Zorica Stojanović izjavila je ranije da su Stefan i mladić Miloš povređeni kada ih je pogodio rikošet.

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić nakon toga je naveo da je A.K. pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti.

„To stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva“, naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke.

„Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva“, dodao je još Jevtić na Tviteru.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023