Vesti
Hronika

Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit

U Gračanici je sinoć zabeležena nova pljačka, a na meti lopova našla se porodica Stević.
Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit
Premetačina u kući Stevića (Foto Kosovo onlajn)

Nepoznati počinioci su, kako je za Kosovo onlajn rekao Dragoljub Stević, ušli kroz prozor. U trenutku pljačke, porodica nije bila kod kuće.

U kući su napravili premetačinu, stvari pobacali na pod, odneli novac, zlatni nakit i kreditne kartice.

Dragoljub Stević napominje da ovo nije prvi put da su se našli na meti lopova. Ističe da su po povratku kući supruga i on videli otvorene prozore u dnevnoj i sobi na spratu.

"Odmah sam ustanovio da mi je odnet novčanik sa bankovnim karticama i 300 evra u gotovini, kao i zlatan nakit u vrednosti od najmanje 400 evra. To malo para koje sam sakupljao za magnetnu rezonancu oni su odneli. Trećeg avgusta mi je zakazana operacija kuka u Nišu. Šta će dalje da bude, ne znam, ali ovo što se nama radi je strašno", ispričao je Dragoljub Stević, podsećajući na prethodnu pljačku u novembru 2020. godine.

Policija je izvršila uviđaj, ali Stević ističe da su mu dežurni policajci kazali da nema otisaka prstiju jer su "pljačkaši koristili rukavice".

Na teritoriji centralnog Kosova česte su pljačke domaćinstava i drugih objekata. Nedavno je u Donjoj Gušterici u jednom danu opljačkano osam objekata, od kojih su četiri bile porodične kuće. Prethodno su krađe zabeležene i u Suvom Dolu i Skulanevu.

Stanovnici centralnog Kosova, a posebno žrtve krađa, nezadovoljne su zbog nerešavanja ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da se ne osećaju bezbedno u svojim kućama.

Kancelarija za KiM: Ugrožena egzistencija porodice

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova. Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba na Kosovu da se sa ovakvim ugrožavanjem Srba prestane. Istovremeno, navode da će nastaviti da i dalje insistiraju da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

 Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022