Vesti
Hronika

Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit

U Gračanici je sinoć zabeležena nova pljačka, a na meti lopova našla se porodica Stević.
Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit
Premetačina u kući Stevića (Foto Kosovo onlajn)

Nepoznati počinioci su, kako je za Kosovo onlajn rekao Dragoljub Stević, ušli kroz prozor. U trenutku pljačke, porodica nije bila kod kuće.

U kući su napravili premetačinu, stvari pobacali na pod, odneli novac, zlatni nakit i kreditne kartice.

Dragoljub Stević napominje da ovo nije prvi put da su se našli na meti lopova. Ističe da su po povratku kući supruga i on videli otvorene prozore u dnevnoj i sobi na spratu.

"Odmah sam ustanovio da mi je odnet novčanik sa bankovnim karticama i 300 evra u gotovini, kao i zlatan nakit u vrednosti od najmanje 400 evra. To malo para koje sam sakupljao za magnetnu rezonancu oni su odneli. Trećeg avgusta mi je zakazana operacija kuka u Nišu. Šta će dalje da bude, ne znam, ali ovo što se nama radi je strašno", ispričao je Dragoljub Stević, podsećajući na prethodnu pljačku u novembru 2020. godine.

Policija je izvršila uviđaj, ali Stević ističe da su mu dežurni policajci kazali da nema otisaka prstiju jer su "pljačkaši koristili rukavice".

Na teritoriji centralnog Kosova česte su pljačke domaćinstava i drugih objekata. Nedavno je u Donjoj Gušterici u jednom danu opljačkano osam objekata, od kojih su četiri bile porodične kuće. Prethodno su krađe zabeležene i u Suvom Dolu i Skulanevu.

Stanovnici centralnog Kosova, a posebno žrtve krađa, nezadovoljne su zbog nerešavanja ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da se ne osećaju bezbedno u svojim kućama.

Kancelarija za KiM: Ugrožena egzistencija porodice

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova. Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba na Kosovu da se sa ovakvim ugrožavanjem Srba prestane. Istovremeno, navode da će nastaviti da i dalje insistiraju da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

 Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022