Vesti
Hronika

Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit

U Gračanici je sinoć zabeležena nova pljačka, a na meti lopova našla se porodica Stević.
Lopovi provalili u kuću Stevića, odneli novac i nakit
Premetačina u kući Stevića (Foto Kosovo onlajn)

Nepoznati počinioci su, kako je za Kosovo onlajn rekao Dragoljub Stević, ušli kroz prozor. U trenutku pljačke, porodica nije bila kod kuće.

U kući su napravili premetačinu, stvari pobacali na pod, odneli novac, zlatni nakit i kreditne kartice.

Dragoljub Stević napominje da ovo nije prvi put da su se našli na meti lopova. Ističe da su po povratku kući supruga i on videli otvorene prozore u dnevnoj i sobi na spratu.

"Odmah sam ustanovio da mi je odnet novčanik sa bankovnim karticama i 300 evra u gotovini, kao i zlatan nakit u vrednosti od najmanje 400 evra. To malo para koje sam sakupljao za magnetnu rezonancu oni su odneli. Trećeg avgusta mi je zakazana operacija kuka u Nišu. Šta će dalje da bude, ne znam, ali ovo što se nama radi je strašno", ispričao je Dragoljub Stević, podsećajući na prethodnu pljačku u novembru 2020. godine.

Policija je izvršila uviđaj, ali Stević ističe da su mu dežurni policajci kazali da nema otisaka prstiju jer su "pljačkaši koristili rukavice".

Na teritoriji centralnog Kosova česte su pljačke domaćinstava i drugih objekata. Nedavno je u Donjoj Gušterici u jednom danu opljačkano osam objekata, od kojih su četiri bile porodične kuće. Prethodno su krađe zabeležene i u Suvom Dolu i Skulanevu.

Stanovnici centralnog Kosova, a posebno žrtve krađa, nezadovoljne su zbog nerešavanja ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da se ne osećaju bezbedno u svojim kućama.

Kancelarija za KiM: Ugrožena egzistencija porodice

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova. Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba na Kosovu da se sa ovakvim ugrožavanjem Srba prestane. Istovremeno, navode da će nastaviti da i dalje insistiraju da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

 Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023