Vesti
Hronika

Lokalizovan požar između Gračanice i Kišnice

Na izlazu iz Gračanice, ka Kišnici, došlo je do požara koji je ubrzo lokalizovan. Do požara je, prema tvrdnji meštana, došlo zbog paljenja otpada. Stambeni objekti nisu zahvaćeni požarom.
Lokalizovan požar između Gračanice i Kišnice
Požar između Gračanice i Kišnice (Foto Kim)

Snabdevanje električnom energijom u večernjim satima

Meštani Gračanice i jednog dela Ajvalije ostali su bez električne energije usled požara koji je danas izbio u blizini Jalovine. Ekipe rade na sanaciji, a redovno snabdevanje se očekuje u večernjim časovima.

Кako je saopšteno iz Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica ekipe КEDS-a su na terenu i rade na sanaciji nastalih kvarova, odnosno postavljanju nove elektromreže.

Kako RTV Kim saznaje, izgorelo je više drvenih električnih stubova i kablova.

Na terenu su i ekipe opštinske javne službe koje prate situaciju.

Požar između Gračanice i Kišnice zahvatio je nekoliko hektara rastinja, a izgorela su skoro sva vozila na obližnjem auto otpadu.

Meštanin Kišnice Nemanja Jovanović kazao je da je uz brzu intervenciju vatrogasaca sprečena velika šteta koja je mogla da nastane usled požara.

„Vraćao sam se sa posla kada sam primetio crn i gust dim, baš u pravcu mesta gde stanujem. Kada sam stigao ekipe policije, Hitne službe već su bile na mestu požara, ali ne znam ko je požar izazvao. Supruga je bila u kući sa sinom, oni su se mnogo uplašili“, objašanjava Jovanović.

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković je rekao da se za sada ne zna ko je izazvao požar.

„U trenutku kada su primetili dim, sami meštani su pozvali Opštinu, mi smo pozvali vatrogasce. Međutim, i meštani su zvali vatrogasce. Odmah je obaveštena i Prištna, pa su i oni poslali dodatna vozila. Požar je lokalizovan, na svu sreću nije se proširio na stambene objekte“, kazao je Trajković.

Iako je za vreme gašenja požara na licu mesta bila prisutna ekipa službe Hitne pomoći, intervencije nije bilo.

„Naša ekipa je izašla na teren po pozivu jer se pacijentkinja koja je nepokretna, njena kuća i porodično imanje nalaze se u blizini požara. Ali, ona se oseća dobro, u svesnom je stanju, tako da nije bilo potrebe za nekom vrstom interevencije“, poručila je dr Dobrila Mitrović.

U Gračanici je zbog požara došlo do isključenja električne energije. 

Saobraćaj koji je tokom požara na putu Priština-Gnjilane bio prekinut, ponovo je normalizovan.    Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020