Vesti
Hronika

Lokalizovan požar između Gračanice i Kišnice

Na izlazu iz Gračanice, ka Kišnici, došlo je do požara koji je ubrzo lokalizovan. Do požara je, prema tvrdnji meštana, došlo zbog paljenja otpada. Stambeni objekti nisu zahvaćeni požarom.
Lokalizovan požar između Gračanice i Kišnice
Požar između Gračanice i Kišnice (Foto Kim)

Snabdevanje električnom energijom u večernjim satima

Meštani Gračanice i jednog dela Ajvalije ostali su bez električne energije usled požara koji je danas izbio u blizini Jalovine. Ekipe rade na sanaciji, a redovno snabdevanje se očekuje u večernjim časovima.

Кako je saopšteno iz Odeljenja javnih službi Opštine Gračanica ekipe КEDS-a su na terenu i rade na sanaciji nastalih kvarova, odnosno postavljanju nove elektromreže.

Kako RTV Kim saznaje, izgorelo je više drvenih električnih stubova i kablova.

Na terenu su i ekipe opštinske javne službe koje prate situaciju.

Požar između Gračanice i Kišnice zahvatio je nekoliko hektara rastinja, a izgorela su skoro sva vozila na obližnjem auto otpadu.

Meštanin Kišnice Nemanja Jovanović kazao je da je uz brzu intervenciju vatrogasaca sprečena velika šteta koja je mogla da nastane usled požara.

„Vraćao sam se sa posla kada sam primetio crn i gust dim, baš u pravcu mesta gde stanujem. Kada sam stigao ekipe policije, Hitne službe već su bile na mestu požara, ali ne znam ko je požar izazvao. Supruga je bila u kući sa sinom, oni su se mnogo uplašili“, objašanjava Jovanović.

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković je rekao da se za sada ne zna ko je izazvao požar.

„U trenutku kada su primetili dim, sami meštani su pozvali Opštinu, mi smo pozvali vatrogasce. Međutim, i meštani su zvali vatrogasce. Odmah je obaveštena i Prištna, pa su i oni poslali dodatna vozila. Požar je lokalizovan, na svu sreću nije se proširio na stambene objekte“, kazao je Trajković.

Iako je za vreme gašenja požara na licu mesta bila prisutna ekipa službe Hitne pomoći, intervencije nije bilo.

„Naša ekipa je izašla na teren po pozivu jer se pacijentkinja koja je nepokretna, njena kuća i porodično imanje nalaze se u blizini požara. Ali, ona se oseća dobro, u svesnom je stanju, tako da nije bilo potrebe za nekom vrstom interevencije“, poručila je dr Dobrila Mitrović.

U Gračanici je zbog požara došlo do isključenja električne energije. 

Saobraćaj koji je tokom požara na putu Priština-Gnjilane bio prekinut, ponovo je normalizovan.    Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022