Ljimaj: Svi da se odazovu pozivu Specijalnog suda

Zamenik kosovskog premijera Fatmir Ljimaj pozvao je sve koji su dobili poziv od Specijalnog suda za ratne zločine da se odazovu i ispune svoju obavezu prema zakonu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Fatmir Ljimaj (Foto Kim arhiva)

Sudbina pojedinaca "ne može da bude prepreka za razvoj zemlje", rekao je Fatmir Ljimaj, prenosi Kosovapres.

Prištinski advokat Toma Gaši izjavio je pre dva dana da je Specijalni sud pozvao na saslušanje više osoba, bivših pripadnika OVK, te da su neka od tih imena objavljena, a da neka nisu, ali da su svi oni pozvani u statusu osumnjičenih.

Gaši je za Zeri onlajn rekao da su svi čija imena su objavljena pozvani kao osumnjičeni za zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata.

Ranije je obelodanjeno da su pozive dobili bivši komandanti i pripadnici OVK Rustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljuštaku, Remzi Šalja, Saft Šalja.

Bivši komandant specijalne jedinice OVK Remzi Šalja, koji je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu, nije na Kosovu, rekli su njegovi prijatelji, a preneo list Ekspres.

Njegov advokat Natal Bulakaj rekao je da je u kontaktu sa Šaljinim rođacima, ali da niko ne zna gde se on nalazi.

Ostale vesti

 • "Rat i protiv ubijenog Olivera se nastavlja"

  “Protiv Olivera i Građanske inicijative SDP se vodio se rat i bojim se da se rat nastavlja i protiv ubijenog Olivera Ivanovića. Blag sam bio. Rat se nastavlja”, rekao je u emisiji “Dogovor!? brat ubijenog srpskog političara, Miroslav Ivanović.

 • Oliverova godina

  Oliverova godina

  Njegova smrt postala je mera poniženja i stida, jer nema nikakvih naznaka o tome ko je naručio, organizovao i ispalio šest metaka u jednog od najsposobnijih političara Кosova i Metohije.

 • Godišnji pomen Oliveru Ivanoviću

  Godišnji pomen Oliveru Ivanoviću

  Porodica, prijatelji, stranačke kolege ali i brojni političari okupili su se na godišnjem pomenu Oliveru Ivanoviću na mestu gde je pre godinu dana ubijen s leđa sa šest hitaca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane