Vesti
Hronika

Livađe: Obijena i opljačkana prodavnica Slaviše Mihajlovića

Nepoznati počinioci su tokom prošle noći obili prodavnicu Slaviše Mihajlovića u Livađu, izvršili premetačinu i odneli izvesnu sumu novca. Mihajlovići su po treći put na meti lopova.

Livađe: Obijena i opljačkana prodavnica Slaviše Mihajlovića
Prodavnica Slaviše Mihajlovića u Livađu (Foto Kim)

Vlasnik prodavnice Slaviša Mihajlović kaže da mu prvi put obijaju prodavnicu, dok mu je dva puta opljačkana porodična kuća u Gračanici.

„Plašim se za svoju bezbednost. Šteta koja je načinjena sinoć u objektu je oko 1.200 do 1.300 evra. Prvi put kada su mi obili kuću, odneli su 10.200 evra i zlatni nakit“, rekao je on.

U centru Livađa postoje dve sigurnosne kamere. Mihajlović je kazao da im nije tražio pristup.

„Policija je bila korektna, potrudili su se da odrade svoj posao. Ne znam da li će biti nekih rezultata, a nije ih bilo ni prvog, ni drugog puta. Sada nisam tražio pristup kamerama koje se nalaze u centru sela, međutim, oni su s tim upoznati. Tražio sam pristup kamerama kada su mi obili kuću u Gračanici, oni su navodno te kamere pogledali, ali nikakav izveštaj nisam dobio da su priveli nekoga pravdi“, zaključio je on.

Miloš Stanković iz Livađa kaže da se do sada nije plašio za svoju bezbednost. Pošto su krađe sve učestalije, rekao je da mu nije svejedno, „jer se ne zna se koje će domaćinstvo sledeće biti na meti lopova“.

„Policija samo kažnjava nedužne ljude, video sam jutros šta se desilo, bila je tu policija. Došli su samo da odrade njihov posao. Nisam siguran u policiju“, kazao je on.

Kako smo saznali od stanovnika Livađa, tokom prošle noći je u ovom selu obijena i jedna kuća. Međutim, njeni vlasnici, kao ni predsednica sela Mirjana Stojanović o tome nisu želeli da govore pred kamerama.

RTV Kim je pokušala da sazna više detalja o ovom slučaju od komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića, ali do objavljivanja ove vesti on nije odgovarao na upućene telefonske pozive.

U selu Livađu, koje se nalazi na teritoriji opštine Gračanica, trenutno ima oko 140 srpskih kuća u kojima živi više od 400 stanovnika.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022