Vesti
Hronika

Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca

Na teritoriji opštine Leposavić uhapšena su tri muškarca zbog šverca i ilegalnog prelaska administrativnog prelaza, dok je na Merdaru jedna osoba uhapšena zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca
Merdare (Foto Kim)

U izveštaju se navodi da su policijske jedinice, u mestu Tresava u opštini Leposavić, juče oko 20:45 naišle na dva kamiona sa srpskim registarskim tablicama, a u jednom je bilo utovareno različito voće i povrće.

Prema rečima osumnjičenih, voće i povrće su kupovali na Kosovu i ilegalnim putem pokušavali da ga pošalju u Srbiju.

Osumnjičeni, trojica Bošnjaka, državljana Srbije, uhapšeni su na teritoriji Kosova, u blizini administrativne linije, van prelaza, navode iz policije.

Dodaju da je na licu mesta bila je još jedna osoba, koja je pobegla automobilom.

Slučaj se istražuje.

Na prelazu Merdare, prilikom ulaska na Kosovo juče oko 21:30 uhapšen je jedan kosovski Albanac, zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Nakon informativnog razgovora, osumnjičeni je pritvoren odlukom tužioca.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021