Vesti
Hronika

Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca

Na teritoriji opštine Leposavić uhapšena su tri muškarca zbog šverca i ilegalnog prelaska administrativnog prelaza, dok je na Merdaru jedna osoba uhapšena zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca
Merdare (Foto Kim)

U izveštaju se navodi da su policijske jedinice, u mestu Tresava u opštini Leposavić, juče oko 20:45 naišle na dva kamiona sa srpskim registarskim tablicama, a u jednom je bilo utovareno različito voće i povrće.

Prema rečima osumnjičenih, voće i povrće su kupovali na Kosovu i ilegalnim putem pokušavali da ga pošalju u Srbiju.

Osumnjičeni, trojica Bošnjaka, državljana Srbije, uhapšeni su na teritoriji Kosova, u blizini administrativne linije, van prelaza, navode iz policije.

Dodaju da je na licu mesta bila je još jedna osoba, koja je pobegla automobilom.

Slučaj se istražuje.

Na prelazu Merdare, prilikom ulaska na Kosovo juče oko 21:30 uhapšen je jedan kosovski Albanac, zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Nakon informativnog razgovora, osumnjičeni je pritvoren odlukom tužioca.



Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020