Vesti
Hronika

Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca

Na teritoriji opštine Leposavić uhapšena su tri muškarca zbog šverca i ilegalnog prelaska administrativnog prelaza, dok je na Merdaru jedna osoba uhapšena zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
Leposavić: Uhapšena tri lica zbog šverca
Merdare (Foto Kim)

U izveštaju se navodi da su policijske jedinice, u mestu Tresava u opštini Leposavić, juče oko 20:45 naišle na dva kamiona sa srpskim registarskim tablicama, a u jednom je bilo utovareno različito voće i povrće.

Prema rečima osumnjičenih, voće i povrće su kupovali na Kosovu i ilegalnim putem pokušavali da ga pošalju u Srbiju.

Osumnjičeni, trojica Bošnjaka, državljana Srbije, uhapšeni su na teritoriji Kosova, u blizini administrativne linije, van prelaza, navode iz policije.

Dodaju da je na licu mesta bila je još jedna osoba, koja je pobegla automobilom.

Slučaj se istražuje.

Na prelazu Merdare, prilikom ulaska na Kosovo juče oko 21:30 uhapšen je jedan kosovski Albanac, zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Nakon informativnog razgovora, osumnjičeni je pritvoren odlukom tužioca.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022