Vesti
Hronika

Leposavić: Stradao rudar

Rudar P.N. (41) stradao je juče u nesreći koja se dogodila u rudniku Belo brdo u opštini Leposavić.
Leposavić: Stradao rudar
Ilustracija (Foto Rojters)

Regionalni šef operative Policije Kosova Željko Bojić kazao je Radiju Kontakt plus da se nesreća dogodila juče nešto posle 10 sati kada je došlo do obrušavanja zemlje u rudniku.

„Jedan rudar je izgubio život, a još četvorica koja su bila s njim nisu zadobili povrede“, rekao je Bojić.

„Stradali rudar je iz sela Gumnište iz leposavićke opštine i njegovo telo je juče prebačeno na Institut sudske medicine u Prištini kako bi se obavila obdukcija“, rekao je policijski zvaničnik.

Rudnik Belo brdo se nalazi na severu Kosova i u njemu su zaposleni Trepčini rudari.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021