Vesti
Hronika

Leposavić: Privedena dva francuska državljanina zbog neprijavljivanja na prelazu

Kosovska policija uhapsila je juče u selu Jošanica kod Leposavića  francuske državljane B.G. (1954) i A.F. (1986), zbog, kako navode iz policije, sumnje da su na Kosovo ušli alternativnim putevima iz pravca centralne Srbije.
Leposavić: Privedena dva francuska državljanina zbog neprijavljivanja na prelazu
Vozilo zaustavljeno kod Leposavića (Foto Kosovska policija)

Policijski službenici su juče poslepodne zaustavili Land Rover ruskih registarskih oznaka u kome su se nalazila dva muškarca – B.G. i A.F.

Policija sumnja da su na Kosovo ušli alternativnim putevima iz pravca centralne Srbije i tako počinili krivično delo "neovlašćeni prelazak graničnih prelaza ili granične linije".

O slučaju je obavešten tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici koji je potom uhapšenima odredio meru zadržavanja.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023