Leposavić: Pokrenut krivični postupak protiv policajaca

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je krivični postupak i preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca iz policijske stanice u Leposaviću do kraja istrage, zbog sumnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja usled prekomerne upotrebe sile naneli telesne povrede, prenosi KoSSev.

Podeli ovaj članak sa:
 • Policijski ispektorat Kosova (Foto PIK)

Kosovska policija 18.05. u 04:04 obaveštena je od strane Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici da su primili lice – maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) „koji je zadobio povrede u tuči“.

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice kako bi uzela izjavu od ovog lica. U prisustvu svojih roditelja, R.N. je dao izjavu u kojoj se žalio na postupanje policije, potvrđeno je za KoSSev iz policije regiona Sever.

Međutim, kako je KoSSev nezvanično saznao, ovom maloletniku bile su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

Kossev je kontaktirao Policijski inspektorat Kosova (PIK) koji je dalje preuzeo slučaj. U odgovoru za ovaj portal, PIK je potvrdio ove navode i saopštio da je pokrenut krivični postupak.

Po prijemu obaveštenja o ovom slučaju, PIK je sproveo istragu, prikupio dokaze i u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom pokrenuo krivični postupak zbog sumnje da je počinjeno krivično delo „zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „nanošenje lakih telesnih povreda“, navodi se u saopštenju PIK-a.

Policijski inspektorat preporučio je Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca koji rade u policijskoj stanici u Leposaviću do kraja istrage.

Ostale vesti

 • KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  Polaganjem venaca na spomenik "Istina" u Kosovskoj Mitrovici, članovi porodica i Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije, obeležili su danas 21 godinu od prvog masovnog kidnapovanja Srba na KiM - otmice radnika površinskog kopa "Belaćevac" kod Obilića.

 • Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za umešanost u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

 • Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Uprkos informaciji koja je objavljena u albanskim medijima da je odbijena žalba o produženju pritvora za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni u akciji na severu Kosova, advokat jednog od pritvorenih, Dejan A. Vasić kaže za RTV Kim da branioci još nisu primii pismenu odluku o tome.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane