Vesti
Hronika

Leposavić: Nasilje u porodici i saobraćajna nezgoda

Slučaj lakih telesnih povreda, dva slučaja nasilja u porodici i saobraćajna nezgoda zabeleženi su tokom prethodnog dana u Leposaviću, podaci su iz najnovijeg dvadesetčetvoročasovnog izveštaja Kosovske policije. 
Leposavić: Nasilje u porodici i saobraćajna nezgoda
Foto: Radio Kontakt Plus

Prvi slučaj nasilja u porodici zabeležen je u 18 časova. Žrtva je prijavila da ju je dok je šetala sa svojim detetom vređao muškarac sa kojim živi. 

"Osumnjičeni joj je rekao i da ne može da se vrati kući, a kada je oštećena otišla kući, nije mogla da uđe, jer su vrata bila zaključana" - navodi se u izveštaju. 

U vezi sa slučajem, kontaktiran je branilac oštećenih, a oštećena je zatražila i zaštitne mere. Policija nije pronašla osumnjičenog, istraga se nastavlja, navodi se takođe.

Drugi slučaj nasilja u porodici u opštini Leposavić zabeležen je u 19.50. 

Žrtva je prijavila da ju je sin fizički napao nožem, usled čega je zadobila povrede, odnosno ogrebotine na šaci - navodi se u izveštaju. 

Žrtva je dobila medicinsku pomoć u bolnici u Kosovskoj Mitrovici i potom je puštena kući. 

Policija nije pronašla osumnjičenog, a istraga se nastavlja, dodaje se. 

Slučaj lakih telesnih povreda zabeležen je kada je muškarac fizički napao drugog muškarca. 

"Usled napada oštećeni je zadobio telesne povrede, zbog čega mu je ukazana medicinska pomoć. Odlukom tužioca, osumnjičenom je određen pritvor" - stoji u izveštaju. 

Saobraćajna nezgoda sa povredama dogodila se u Kratini, kada je automobil stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac, iz još uvek nepoznatih razloga, skrenuo u kanal i udario u zemlju.

Vozač je zadobio telesne povrede, ukazana mu je medicinska pomoć - navode iz policije u svom izveštaju, ne precizirajući o kakvim se povredama radi. Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022