Vesti
Hronika

Leposavić: Kamion probio blokadu, povređeno nekoliko policajaca

Kosovska policija pokušala je sinoć u opštini Leposavić da zaustavi kamion, u kojem se navodno nalazila krijumčarena roba. Kamion je probio policijsku blokadu, povređeno je pet osoba, a privedena su dva lica.
Leposavić: Kamion probio blokadu, povređeno nekoliko policajaca
Oštećen policijski auto (Foto Kosovska policija)

Policija je sinoć blokirala magistralni put Jarinje-Mitrovica, pokušavajući da zaustavi pomenuti kamion.

Uspeli su policijski službenici najpre da zaustave automobil crne boje, "nepoznatih registarskih oznaka", kojim je upravljao U. R. (2002), navodi se u saopštenju.

Ubrzo nakon toga primećen je kamion, koji se velikom brzinom kretao ka blokadi koja je formirana.

Vozač kamiona nije se zaustavio, već je udario u jedno od parkiranih policijskih vozila i nastavio dalje, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Kosovske policije pratili su kamion, signalizirali vozaču da se zaustavi, ali on nije poslušao naredbe, kretao se velikom brzinom i ugrožavao ostale učesnike u saobraćaju, stoji u saopštenju.

Kamion je zatim udario u drugo policijsko vozilo. Tada je povređeno pet policajaca i njima je ukazana medicinska pomoć.

"Usled ugrožavanja života naših službenika i učesnika u saobraćaju, preduzeli smo potrebne neophodne korake kako bi se opasnost zaustavila i upotrebljeno je službeno oružje. Uspeli smo da zaustavimo kamion u selu Lazine. Priveden je A.D. - vozač kamiona, rođen 1990. godine", kazali su u policiji.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivična dela "Nezakoniti prelazak granice", "Krijumčarenje robe" i "Napad na službeno lice".

Pomenuti vozač automobila - U.R. (2002), pušten je kući nakon saslušanja.

Zaplenjena roba predata je Carini na dalje postupanje.

 Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022