Vesti
Hronika

Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?

Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Lepina (Foto Kim)

Međutim, kako saznajemo od meštana, od kojih neki nisu želeli da im se objave imena, pljačka je pokušana u dvorištima porodica Rašić, Mladenović i dva domaćinstva Dimića. Vladica Slavić i Zoran Mladenovć u čijem su dvorištu bila nepoznata i maskirana lica su krenula za njima u nameri da zajedno spreče krađu.

„Noćas, oko 2 sata pozvao me je komšija koji je čuo da psi laju, a kako on ima video nadzor primetio je kretanje četiri lica u svom dvorištu. Zvao me je i hitno smo izašli, međutim lopovi su se povukli nadomak stare škole u Lepini i otišli su u pravcu reke Sitnice“, kazao je Vladica Slavić za RTV Kim.

Slavić dodaje da to nije uplašilo lopove, te da su svoju nameru preusmerili na drugu kuću u selu.

„Odmah su na metu stavili drugog komšiju, kome su pokušali da obiju auto. Mi smo pozvali tog komšiju da ga obavestimo, on je ustao, a lopovi su nastavili kretanje duž reke, ka sledećim kućama. Mi smo sve obavestili“, kazao je Slavić.

Slavić dodaje da se na kameri vide četiri lica sa maskama i rukavicama, ali da nisu uspeli da prepoznaju osobe.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković je u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Kim negirao da je bio pokušaj krađe u pitanju, već da su samo viđena četiri lica.

„Nije bilo nikakva krađe, ni pokušaja krađe, samo su viđena četiri lica. Policija je izvršila uviđaj i radimo na tome“, kazao je Trajković i dodao da više informacija nemaju.

Meštani Lepine su uznemireni, jer se sve ovo dešava u trenutku kada je na Kosovu uvedena zabrana kretanja ljudi od 17:00 do 6:00 sati ujutru i kada očekuju pojačano prisustvo policije.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022