Vesti
Hronika

Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?

Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Lepina (Foto Kim)

Međutim, kako saznajemo od meštana, od kojih neki nisu želeli da im se objave imena, pljačka je pokušana u dvorištima porodica Rašić, Mladenović i dva domaćinstva Dimića. Vladica Slavić i Zoran Mladenovć u čijem su dvorištu bila nepoznata i maskirana lica su krenula za njima u nameri da zajedno spreče krađu.

„Noćas, oko 2 sata pozvao me je komšija koji je čuo da psi laju, a kako on ima video nadzor primetio je kretanje četiri lica u svom dvorištu. Zvao me je i hitno smo izašli, međutim lopovi su se povukli nadomak stare škole u Lepini i otišli su u pravcu reke Sitnice“, kazao je Vladica Slavić za RTV Kim.

Slavić dodaje da to nije uplašilo lopove, te da su svoju nameru preusmerili na drugu kuću u selu.

„Odmah su na metu stavili drugog komšiju, kome su pokušali da obiju auto. Mi smo pozvali tog komšiju da ga obavestimo, on je ustao, a lopovi su nastavili kretanje duž reke, ka sledećim kućama. Mi smo sve obavestili“, kazao je Slavić.

Slavić dodaje da se na kameri vide četiri lica sa maskama i rukavicama, ali da nisu uspeli da prepoznaju osobe.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković je u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Kim negirao da je bio pokušaj krađe u pitanju, već da su samo viđena četiri lica.

„Nije bilo nikakva krađe, ni pokušaja krađe, samo su viđena četiri lica. Policija je izvršila uviđaj i radimo na tome“, kazao je Trajković i dodao da više informacija nemaju.

Meštani Lepine su uznemireni, jer se sve ovo dešava u trenutku kada je na Kosovu uvedena zabrana kretanja ljudi od 17:00 do 6:00 sati ujutru i kada očekuju pojačano prisustvo policije.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020