Vesti
Hronika

Lepina: Obijena kuća porodice Slavić

U selu Lepina sinoć oko 21.30 obijena je kuća petočlane porodice Slavić. Kako je za Medija centar rekao vlasnik Boban Slavić, on, supruga i njihovo troje dece su u vreme provale bili van kuće. Slučaj je prijavljen Policiji Kosova, koja je izvršila uviđaj.
 • 27.03.2023
 • 08:09 h
 • Hronika
 • izvor: Medija centar Čaglavica
 • komentara:
 • pregleda: 1177
Lepina: Obijena kuća porodice Slavić
Boban Slavić pokazuje na prozor kroz koji su ušli provalnici (Foto Medija centar)

Slavić navodi da za sada nepoznati počinioci, iz kuće najverovatnije nisu uspeli da odnesu ništa, ali su pričinili manju materijalnu štetu, oštećen je jedan prozor.

“Izašli smo na trenutak, nekih 10 minuta. Srećom vratili smo se brzo, kada smo se vratili videli smo da je kuća obijena i da je provalnik bio najverovatnije unutra. Mislim da je možda i bio zatečen jer smo mi naišli, vide se tragovi i gde je izašao kroz prozor. Naša sreća je što ništa nije uspeo da uzme, jer nije imao vremena”, rekao je on za Medija centar.

Boban Slavić kaže da je ovo četvrti put da je njegova kuća na meti lopova, a počinioci nijednom nisu pronađeni.

“Prošli put su nam naneli veliku materijalnu štetu, uzeli su nam novac sada nismo primetili još ništa, videćemo. Policija je bila, istraga je u toku, dao sam izjavu i videćemo šta dalje, ali nažalost ovo nije jedini slučaj. Čujemo da su se u poslednje vreme pojavile neke grupe, u susednom selu se desilo pa sad u Lepini, u Preocu i verujte ne znamo kako će ovo da se odvija”, naveo je Slavić.

Pljačke srpskih kuća na Kosovu su u poslednje vreme sve učestalije, a u poslednjih desetak dana opljačkane su kuće porodice Mitić iz Lapljeg Sela, Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.Ostale vesti

Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
 • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
 • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
 • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

 • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
 • 05.06.2023
Jevtić: Oskrnavljena ’’Bećirova crkva’’ na putu ka Ski centru Brezovica
Bećirova crkva" koja se nalazi na putu ka Ski centru Brezovica oskrnavljena je od strane vandala, saopštio je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.
 • 04.06.2023