Vesti
Hronika

Lazović: SNS smatram političkim inspiratorom ubistva Olivera Ivanovića

Šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije Radomir Lazović kaže u intervjuu za dnevnu novinu Nova da Srpsku naprednu stranku smatra političkim inspiratorom ubistva Olivera Ivanovića.
Lazović: SNS smatram političkim inspiratorom ubistva Olivera Ivanovića
Radomir Lazović (Foto Medija Centar Beograd)

Odgovarajući na pitanje da prokomenariše to što je Milan Radoičić kojeg prištinske vlasti povezuju s ubistvom Olivera Ivanovića, bio na balkonu Skupštine Srbije tokom sednice o Kosovu i Metohiji, Lazović kaže:

"Nama je bilo najvažnije ukažemo na životne probleme ljudi na Kosovu, a organizovani kriminal je jedan od njih. Za mene je prisustvo Radoičića po svemu bila neprijatna scena, a društvo mu je, pored Rakića, pravila Suzana Vasiljević, najbliža saradnica Aleksandra Vučića. Smatram da je to poruka da je Vučić u svemu uz Radoičića", kaže Lazović i dodaje:

"Dok se ne završi istraga ne znam koja je tačno njegova uloga bila u ubistvu Olivera Ivanovića, ali svakako smatram Srpsku naprednu stranku političkim inspiratorima ovog zločina. Oni se četiri godine prave da ne mogu da utvrde ko je platio onu užasnu kampanju mrženje na TV Pink u kojoj je satanizovan Ivanović. Da žele da se počinilac istera na čistac, krenuli bi od toga", zaključio je Lazović.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022