Vesti
Hronika

Lažna dojava o bombi u zgradi u Bošnjačkoj mahali

Specijalna jedinica Kosovske policije izvršila je proveru u zgradi u Bošnjačkoj mahali u kojoj se nalaze četiri insitucije Republike Srbije zbog dojave o bombi, potvrdio je zamenik komandira kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Lažna dojava o bombi u zgradi u Bošnjačkoj mahali
Zgrada u Bošnjačkoj (Foto Kim)

Eljšani ne rekao da je policija je odmah pomislila da je reč o laznoj dojavi ali su ipak proverili sve prostorije od trećeg sprata do prizemlja.

“Pitali smo zaposlene da li su primetili nešto neuobičajeno, ranac ili slično. Međutim i zaposleni su rekli da ništa nisu primetili”, rekao je Eljšani.

Posle provere, specijalci su se povukli a zaposleni nastavili da rade. Daljih provera neće biti, rekao je Eljšani.

Inače, zaposleni u ovoj zgradi imaju rok do sutra da se isele na osnovu odluke Opštine Severna Mitrovica.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023