Vesti
Hronika

Lavina na Brezovici, nema povređenih

Na ski-centar Brezovica danas oko 13 časova obrušila se lavina. Za to vreme na skijanju su bile četiri osobe, ali su one nepovređene, saopštio je Gorski tim spasavanja Kosova.
 • 10.02.2022
 • 18:42 h
 • Hronika
 • izvor: Kljan Kosova, KosovaPress
 • komentara:
 • pregleda: 613
Lavina na Brezovici, nema povređenih
Brezovica (Foto arhiva Kim)

Ovaj tim je sa grupom volontera odmah krenuo u potragu, ali nije naišao na druge ljude koji bi mogli biti u toj oblasti.

Deni Hameli, šef Kosovskog gorskog spasilačkog tima, rekao je za Klankosova.tv da je potraga prekinuta.

"Lavina je bila široka i do 409 metara, gde su četiri osobe skijale i ostale nepovređene. Nastavili smo potragu zajedno sa 40 volontera, ali nismo naišli na druge ljude koji bi se mogli nalaziti na području gde se lavina obrušila i iz tog razloga je potraga za sada obustavljena“, rekao je on.

Portparol Kosovske policije za region Uroševca Kanun Veselji kazao je da je Kosovska policija u 13.10 časova dobila informaciju o lavini i da su ekipe odmah izašle na lice mesta, ali da prema rečima svedoka nije bilo povređenih.

Kako navodi Kosova Press, pre nekoliko dana, timovi za potragu i spasavanje su upozorili da bi moglo doći do lavina zbog snežnih padavina praćenih jakim vetrom.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
 • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
 • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
 • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
 • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
 • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
 • 24.06.2022