Vesti
Hronika

Kuzmin: Bez objašnjenja priveden i pušten iz pritvora

Milan Trajković iz Kuzmina priveden je juče u policijsku stanicu Kosovo Polje nakon što se usprotivio isključenju struje, saznaje RTV Kim. Nakon 24 sata provednih u pritvoru u Prištini pušten je kući ali bez obrazloženja zašto je uopšte bio hapšen.
Kuzmin: Bez objašnjenja priveden i pušten iz pritvora
Illustracija (Foto Kosovapost)

Sin Milana Trajkovića, Rade, kaže za RTV Kim da su juče kod njegovog oca došli radnici KEDS-a i dvojica pripadnika Kosovske policije da bi isključili struju zbog navodne krađe.

"Dolazili su iz KEDS-a još pre 15 meseci i kontrolisali krađu struje u selu. Tada su došli i kod nas jer im je bilo sumnjivo što je potrošnja struje mala, pa su pomislili na krađu. Napisali su nam kaznu od 300 evra. Otac tada to nije hteo da plati, pa su tražili da potpiše i on je potpisao. On je star i verovatno su ga prevarili. Nakon 15 meseci, juče su došli da isključe struju na osnovu te kazne. Sada su došli posle 15 meseci i to u prisustvu dva policajca", rekao je Milanov sin Rade.

Trajković kaže da je njegov otac pitao kako na osnovu sumnje mogu da ga optuže za krađu stuje, našta je, kako kaže, policajac postupio drsko.

"Policajac je bio drzak, a moj otac nije hteo da dozvoli da mu isključe struju i stavio je ruku na brojilo. Otac je potom otišao da se žali komandiru u Policijskoj stanici u Kosovu Polju. Nisu ga oni privodili odavde, ali kada je otišao tamo, oni su ga zadržali. Brata koji je bio sa njim nisu pustili da uđe, samo su ga obavestili da je otac zadržan 48 sati i da je tužilac odredio taj pritvor".

Rade kaže da im nije jasno zbog čega je otac zadržan jer nikoga nije fizički napao, ni ugrozio.

Iako je Milanu prvobitno određen pritvor od 48 sati, pušten je nakon 24 sata, bez obrazloženja zašto je uopšte hapšten.

Advokatica Jovana Filipvić kaže za RTV Kim da nije jasno zbog čega je Traković priveden jer nema nikakvog dokumenta ni o privođenju, niti o njegovom oslobađanju, što se u praksi inače ne dešava.

"Nema papir da je bio pritvoren. Nije mi jasno kako nema policijskog naloga, niti kako je bez papira pušten. Ja ću sutra otići u Policijsku stanicu u Kosovu Polju da se raspitam zbog čega je Milan Trajković bio priveden", kaže Filpovićeva za RTV Kim.

Naša redakcija večeras nije uspela da dobije komentar iz policije.

U selu Kuzminu pored Kosova Polja turska kompanija “Bindi” nedavno je, najverovatnije u potrazi za nalazištima uglja, vršila iskopavanja za potrebe Kosovske energetske korporacije (KEK) i tom prilikom pojedinim meštanima pričinila znatnu materijanu štetu neovlašćeno iskopavjući njihove obradive parcele.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020