Vesti
Hronika

Kurti: Ne osećam se ugroženo nakon pretnji

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se ne oseća ugroženim nakon pretnji koje je dobio preko društvenih mreža.
Kurti: Ne osećam se ugroženo nakon pretnji
Premijer Kosova Aljbin Kurti (Foto arhiva Kim)

Iako mu je policijska pratnja pojačana, Kurti je rekao da njegov dnevni red ostaje isti, i da ga ni u jednom trenutku nije menjao, ni juče ni danas.

„Ne osećam se ugroženim, organi bezbednosti su ti koji procenjuju pretnje. Inače, nisam menjao dnevni red ni juče ni danas”, rekao je Kurti danas prilikom predstavljanja nekih mera koje proizilaze iz Paketa za ekonomski preporod.

Zbog pretnji je u sredu uveče pojačano obezbeđenje Aljbina Kurtija. Veći broj kosovskih specijalnih snaga opkolio je njegovu kuću.

Osoba koja mu je navodno pretila uputila je sa lažnog profila „Marki Mario“, opasne poruke mržnje pominjući veliku sumu nova kojom će nagraditi onog ko ubije Kurtija.

Кosovska policija, nakon što je prihvatila informacije o pretnji premijeru Кosova je odmah preduzela sve potrebne istražne i operativne mere.

Iz policije su potvrdilie da se u ovoj aktivnosti nije uključio nijedan službenik specijalnih jedinica, a da će ona nastaviti da se bavi pružanjem bezbednosti svim građanima zemlje.

 Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021