Vesti
Hronika

Kurti: Ne osećam se ugroženo nakon pretnji

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se ne oseća ugroženim nakon pretnji koje je dobio preko društvenih mreža.
Kurti: Ne osećam se ugroženo nakon pretnji
Premijer Kosova Aljbin Kurti (Foto arhiva Kim)

Iako mu je policijska pratnja pojačana, Kurti je rekao da njegov dnevni red ostaje isti, i da ga ni u jednom trenutku nije menjao, ni juče ni danas.

„Ne osećam se ugroženim, organi bezbednosti su ti koji procenjuju pretnje. Inače, nisam menjao dnevni red ni juče ni danas”, rekao je Kurti danas prilikom predstavljanja nekih mera koje proizilaze iz Paketa za ekonomski preporod.

Zbog pretnji je u sredu uveče pojačano obezbeđenje Aljbina Kurtija. Veći broj kosovskih specijalnih snaga opkolio je njegovu kuću.

Osoba koja mu je navodno pretila uputila je sa lažnog profila „Marki Mario“, opasne poruke mržnje pominjući veliku sumu nova kojom će nagraditi onog ko ubije Kurtija.

Кosovska policija, nakon što je prihvatila informacije o pretnji premijeru Кosova je odmah preduzela sve potrebne istražne i operativne mere.

Iz policije su potvrdilie da se u ovoj aktivnosti nije uključio nijedan službenik specijalnih jedinica, a da će ona nastaviti da se bavi pružanjem bezbednosti svim građanima zemlje.

 Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022