Vesti
Hronika

Kurti i Osmani pozvali na rasvetljavanje dvostrukog ubistva u Peći

Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani pozvali su nadležne organe da što pre rasvetle slučaj dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bljeranda Kardijaja. Iz kosovske policije navode da je istraga u toku.  
Kurti i Osmani pozvali na rasvetljavanje dvostrukog ubistva u Peći
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Premijer Kosova Aljbin Kurti izrazio je saučešće porodicama žrtava i pozvao agencije za sprovođenje zakona da rasvetle slučaj što je pre moguće.

"Prema zvaničnoj potvrdi kosovske policije, na mestu događaja ubijena su dva državljanina naše zemlje, kandidat za gradonačelnika Peći A.A. i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana B.K, obojica iz redova Demokratske partije Kosova. Najiskrenije saučešće porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz Demokratske partije Kosova. U ovim teškim trenucima delimo njihovu bol zbog ovog tragičnog gubitka", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani takođe je zatražila od nadležnih organa za sprovođenje zakona da intenzivno rade na rasvetljavanju ubistava.

„Bila sam tužna kada sam primila vest o tragičnom događaju u Peći, u kojem su život izgubili kandidat DPK za gradonačelnika Peći i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana. Iskreno saučešće porodicama poginulih i DPK -u! Povređenima želim brz oporavak!", navela je Osmanijeva, preneo je RTK 2.

DPK: Šokirani smo ubistvom naših funkcionera

Demokratska partija Kosova oglasila se povodom ubistva dvojice fukncionera ova partije.

"Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u Peći. Ubijeni su naš kandidat za gradonačelnika u ovom gradu Astrit Ademaj i Bljerand Kadrijaj, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana 2017. godine. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima suosećamo s njihovom boli i molimo se da nađu snage da se suoče s velikim gubitkom", navodi se u objavi Demokratske partije Kosova na Fejsbuku.

KP: Istraga u toku 

Iz kosovske policije potvrdili su da je sinoć oko 20:20 sati došlo do pucnjave u blizini Ekonomske škole u Peći i da su tom prilikom ranjene tri osobe, od kojih su dve preminule.

"Državni tužilac je sproveo istragu. Dodatne informacije biće pružene nakon sprovedene istrage", navodi se u objavi kosovske policije.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021