Vesti
Hronika

Kućni pritvor za pripadnika KBS-a koji je ranio dvojicu Srba u Gotovuši

Sudije Osnovnog Suda u Uroševcu odredile su meru kućnog pritvora pripadniku bezbednosnih snaga Azemu Kurtaju, koji je na Badnji dan pucao i ranio dvoje Srbe u blizini Štrpca, zbog čega je bio u istražnom pritvoru.

Kućni pritvor za pripadnika KBS-a koji je ranio dvojicu Srba u Gotovuši
Osnovni sud u Uroševcu (Foto Osnovni sud u Uroševcu)

Advokat Miloš Delević, branjenik ranjenog Stefana Stojanovića (11 godina), potvrdio je RTS-u da je održano prvo saslušanje protiv Kurtaja kome je tužilac Fatos Ajvazi pročitao optužnicu, navodeći da je okrivljeni počinio krivično delo “izazivanje opšte opasnosti".

Dodao je da se tužilac nije izjasnio prema njegovom zahtevu da se optužba prekvalifikuje u "teško ubistvo u pokušaju", ali da će insistirati u nastavku postupka da Kurtaj odgovara za to krivično delo, a ne samo za “izazivanje opšte opasnosti".

Prema navodima Delevića, Kurtaj se pred sudom izjasnio da nije kriv.

U incidentu je ranjen i 21-godišnji Miloš Stojanović. Napadač Azem Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Po navodima optužnice, Kurtaj je namerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote judi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše, kada je naišao na grupu građana koju su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila, preneli su mediji na albanskom.

“Prvo im je zatrubio da bi mu oslobodili put, a zatim kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u u zemlju, kada je projektil pogodio asfalt, a deo projektila pogodio oštećenog S.S. u gornji deo ruke, dok je drugi deo projektila pogodio drugog oštećenog M.S.u levu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza veštaka spadaju u lake telesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama", naveo je tužilac Ajvazi.

Advokat Delević je naveo da će sa kolegom Veljkom Radićem predati svoje dokaze u ovom slučaju i novo veštačenje oko telesnih povreda i ispaljenih metaka.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023