Vesti
Hronika

Krasnići maltretirao devojke?

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići saslušan je kao osumnjičeni za fizičko maltretiranje dveju devojaka 1998. i 1999. godine, piše ’’Koha ditore’’.
Krasnići maltretirao devojke?
Foto arhiva KIM

Krasnićija, bivšeg portparola OVK, jedna od devojaka optužuje da joj je sekao usne nožem, a u ovom slučaju optužen je i bivši komandant OVK i ambasador Kosova u Albaniji Sulejman Selimi koji je, kako navodi ’’Koha ditore’’ u pritvoru.

Dve devojke, sestre, prema pisanju izjavile su da su ih dvojica pripadnika OVK maltretirali i pretili im. Jedna od sestara navela je i da je jedan od pripadnika OVK imao snajper i da je rekao ’’ja ću vas pogoditi’’.

Govoreći o Krasnićijevom učešću u maltretiranju, devojka je navela da su ’’svi počeli da se smeju, da je jedan uzeo oruzje, dok je drugi seo pored njega i vojničkim nožem sekao joj usne i kosu’’.

Potom joj je rekao ’’da ide kod Srba i da im kaže da je on Jakup Krasnici".

Jedna od sestara je na slikama identifikovala bivseg portparola OVK Jakupa Krasnicija rekavši ’’to je ovaj’’ koji joj je rekao da je Jakup Krasnići, ’’to je ovaj sto je sada predsednik Skupštine Kosova, samo sto je tada bio slabiji i imao je kačket na glavi".

"Maltretirali su nas jedno vreme, potom su nas ubacili u džip i vratili u selo Vaganica. U Likovcu nisu nas ispitivali, tamo su nas fizički maltretirali, a kući su nas vratili Ismet i Gulinov", završila je izjavu jedna od sestara koja po specijalnom tužilastvu EULEKS-a ima dokaze u vidu vidljivog oziljak kako su joj sekli usne.

Devojka je izjavu o maltretiranju dala jula prošle godine.Ostale vesti

I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže
Ni posle 13 dana od nestanka Boška Mladenovića iz sela Staža u opštini Novo Brdo nema ni traga o 92 - godišnjem starcu koji je u noći između 8. i 9. oktobra izašao van i više se nije vratio.
  • 23.10.2021
OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021