Vesti
Hronika

Krađe u Lešku i Mitrovici

U Lešku je juče popodne uhapšen muškarac nakon krađe novca u crkvi u ovom mestu, saopštili su iz Kosovske policije. Njega je na licu mesta zatekao sveštenik i pozvao policiju, navodi se u policijskom izveštaju.
Krađe u Lešku i Mitrovici
Severna Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

Privedenom licu je, u policijskoj stanici u Lešku urađen alko test, gde je ustanovljeno da ima 2,94 promila alkohola u krvi.

Iz policije nisu precizirali kom iznosu novca je reč.

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati.

Slučaj se dalje istražuje.

U Severnoj Mitrovici je juče prijavljena teška krađa.

Policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici jedan muškarac je prijavio da su mu nepoznate osobe ukrale putnički automobil marke Zastava Jugo-Florida bele boje.

Sa slučajem je upoznat tužilac, a delo je kvalifikovano kao „teška krađa“.

Istraga je u toku.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021