Vesti
Hronika

Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini

Domaćinstvo Stanojevića iz sela Plemetine u opštini Obilić opljačkano je prošle noći, kazao je za RTV Kim Radomir Stanojević.
Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini
Plemetina (Foto Rtk2)

Stanojevići veruju da se krađa desila noćas, pošto su jutros primetili da im nedostaju različite stvari i alati.

"Uzeli su mi kazan za rakiju, 8 letnjih guma od dva automobila, četiri od "Pasata" i 4 "Audija", aparat za varenje, bušilicu, brusilicu, potapajuću pumpu za vodu. To je ono što smo primetili", kaže Radomir za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Obiliću. Po njegovim rečima, pripadnici Policije su na mesto događaja došli brzo i izvršili uviđaj.

Stanojević kaže da je vrednost ukradenog blizu 2.000 evra. "Šteta je velika. Ja sam penzioner i radim sa tim kazanom i alatom. To mi je jedan od izvora prihoda", kaže Stanojević.

Ističe da ovo nije prva krađa u selu, da su i njegovom bratu ukradeni alat i krava. Sa problemom krađa suočavali su se i drugi meštani, tvrdi Radomir.

Plemetina je mešovito selo u opštini Obilić.Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020