Vesti
Hronika

Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini

Domaćinstvo Stanojevića iz sela Plemetine u opštini Obilić opljačkano je prošle noći, kazao je za RTV Kim Radomir Stanojević.
Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini
Plemetina (Foto Rtk2)

Stanojevići veruju da se krađa desila noćas, pošto su jutros primetili da im nedostaju različite stvari i alati.

"Uzeli su mi kazan za rakiju, 8 letnjih guma od dva automobila, četiri od "Pasata" i 4 "Audija", aparat za varenje, bušilicu, brusilicu, potapajuću pumpu za vodu. To je ono što smo primetili", kaže Radomir za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Obiliću. Po njegovim rečima, pripadnici Policije su na mesto događaja došli brzo i izvršili uviđaj.

Stanojević kaže da je vrednost ukradenog blizu 2.000 evra. "Šteta je velika. Ja sam penzioner i radim sa tim kazanom i alatom. To mi je jedan od izvora prihoda", kaže Stanojević.

Ističe da ovo nije prva krađa u selu, da su i njegovom bratu ukradeni alat i krava. Sa problemom krađa suočavali su se i drugi meštani, tvrdi Radomir.

Plemetina je mešovito selo u opštini Obilić.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022