Vesti
Hronika

Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini

Domaćinstvo Stanojevića iz sela Plemetine u opštini Obilić opljačkano je prošle noći, kazao je za RTV Kim Radomir Stanojević.
Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini
Plemetina (Foto Rtk2)

Stanojevići veruju da se krađa desila noćas, pošto su jutros primetili da im nedostaju različite stvari i alati.

"Uzeli su mi kazan za rakiju, 8 letnjih guma od dva automobila, četiri od "Pasata" i 4 "Audija", aparat za varenje, bušilicu, brusilicu, potapajuću pumpu za vodu. To je ono što smo primetili", kaže Radomir za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Obiliću. Po njegovim rečima, pripadnici Policije su na mesto događaja došli brzo i izvršili uviđaj.

Stanojević kaže da je vrednost ukradenog blizu 2.000 evra. "Šteta je velika. Ja sam penzioner i radim sa tim kazanom i alatom. To mi je jedan od izvora prihoda", kaže Stanojević.

Ističe da ovo nije prva krađa u selu, da su i njegovom bratu ukradeni alat i krava. Sa problemom krađa suočavali su se i drugi meštani, tvrdi Radomir.

Plemetina je mešovito selo u opštini Obilić.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020