Vesti
Hronika

Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini

Domaćinstvo Stanojevića iz sela Plemetine u opštini Obilić opljačkano je prošle noći, kazao je za RTV Kim Radomir Stanojević.
Krađa u domaćinstvu Stanojevića u Plemetini
Plemetina (Foto Rtk2)

Stanojevići veruju da se krađa desila noćas, pošto su jutros primetili da im nedostaju različite stvari i alati.

"Uzeli su mi kazan za rakiju, 8 letnjih guma od dva automobila, četiri od "Pasata" i 4 "Audija", aparat za varenje, bušilicu, brusilicu, potapajuću pumpu za vodu. To je ono što smo primetili", kaže Radomir za RTV Kim.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Obiliću. Po njegovim rečima, pripadnici Policije su na mesto događaja došli brzo i izvršili uviđaj.

Stanojević kaže da je vrednost ukradenog blizu 2.000 evra. "Šteta je velika. Ja sam penzioner i radim sa tim kazanom i alatom. To mi je jedan od izvora prihoda", kaže Stanojević.

Ističe da ovo nije prva krađa u selu, da su i njegovom bratu ukradeni alat i krava. Sa problemom krađa suočavali su se i drugi meštani, tvrdi Radomir.

Plemetina je mešovito selo u opštini Obilić.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020