Vesti
Hronika

Krađa automobila u Ugljaru

Porodici Rikalo koja stanuje u Ugljaru prošle noći je iz dvorišta ukraden automobil, potvrđeno je za RTV Kim iz Policijske stanice u Gračanici.
Krađa automobila u Ugljaru
Ugljare (Foto: Kim)

Šef istražne jedinice Boban Simonović u telefonskoj izjavi za RTV Kim kaže da je policijskoj stanici u Gračanici ovaj slučaj prijavljen jutros i da se vodi istraga.

"Jutros oko 7:30 je porodica Rikalo prijavila slučaj da je ukraden auto Audi A4 karavan. U pitanju je porodično vozilo. Na terenu smo došli do nekih saznanja, pratimo određene tragove. Videćemo šta možemo da uradimo dalje", kazao je Simonović.

Kako nezvanično saznajemo, lopovi su prerezali žicu i ušli u dvorište u kojem Rikalovi stanuju i ukrali automobil. Komšije tvrde da tragovi automobila vode kroz obližnje njive, pa se pretpostavlja da su počinioci tu proterali vozilo.

Inače, ovo je druga krađa automobila u poslednjih nedelju dana. Ispred bolnice u Lapljem Selu nedavno je ukraden automobil u vlasništvu S.D. inače zaposlenog u Policiji Kosova. Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020