Vesti
Hronika

KP zaplenila 375.000 evra lažnih novčanica poslatih iz Turske

Kosovska policija uhapsila je šest osoba u Mamuši kod Prizrena i zaplenila 375.000 evra za koje se sumnja da su lažne novčanice poslate iz Turske.
KP zaplenila 375.000 evra lažnih novčanica poslatih iz Turske
Ilustracija (Foto Kosovska policija)

Kako se navodi, direkcija Kosovske policije za privredni kriminal i korupciju je dobila informaciju od carine o sumnjivom paketu pristiglim poštom.

"Zaplenjeno je 375.000 evra u novčanicama od 100 i 50 evra i šest mobilnih telefona. Pod nadzorom policije paket je prilikom predaje zaplenjen, a primalac i osobe u njegovom društvu su uhapšeni", navodi se objavi Policije Kosova na Fejsbuku.

Dodaje se da je po nalogu tužioca, za pet uhapšenih osoba određen pritvor, a jedna je puštena.

 


KOMUNIKATË PËR MEDIA

Policia e Kosovës sekuestron një shumë të madhe bankënotash që dyshohet të jenë të falsifikuara...

Posted by Kosovo Police on Субота, 03. април 2021.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021