Vesti
Hronika

KP zaplenila 375.000 evra lažnih novčanica poslatih iz Turske

Kosovska policija uhapsila je šest osoba u Mamuši kod Prizrena i zaplenila 375.000 evra za koje se sumnja da su lažne novčanice poslate iz Turske.
KP zaplenila 375.000 evra lažnih novčanica poslatih iz Turske
Ilustracija (Foto Kosovska policija)

Kako se navodi, direkcija Kosovske policije za privredni kriminal i korupciju je dobila informaciju od carine o sumnjivom paketu pristiglim poštom.

"Zaplenjeno je 375.000 evra u novčanicama od 100 i 50 evra i šest mobilnih telefona. Pod nadzorom policije paket je prilikom predaje zaplenjen, a primalac i osobe u njegovom društvu su uhapšeni", navodi se objavi Policije Kosova na Fejsbuku.

Dodaje se da je po nalogu tužioca, za pet uhapšenih osoba određen pritvor, a jedna je puštena.

 


KOMUNIKATË PËR MEDIA

Policia e Kosovës sekuestron një shumë të madhe bankënotash që dyshohet të jenë të falsifikuara...

Posted by Kosovo Police on Субота, 03. април 2021.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021